Viitorul Mazda6 va emite numai 105 g/km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.03.2010
Mazda promite ca noua generatie a sedanului sau de clasa medie, programata pentru lansare in 2012, va emite doar 105 g/km. Performanta va putea fi atinsa multumita noii generatii de motoare diesel.

Esential

105 g/km ar urma sa emita viitorul Mazda6.

Desi majoritatea constructorilor mondiali se axeaza deja pe dezvoltarea unor modele electrice, Mazda se incapataneaza sa creada in eficienta motoarelor conventionale. Japonezii sfideaza astfel trendul actual cu o noua generatie de motoare diesel, botezate Sky D si prezentate la sfarsitul anului trecut. Propulsorul dispune de un turbocompresor si un bloc motor, injectie directa si o noua generatie de injectoare.

Constructorul asiatic intentioneaza sa extinda noua generatie de motoare in toata gama sa si promite modele noi mult mai economice. Primul pas in acest sens va fi facut odata cu lansarea noii generatii a modelului Mazda6, programata pentru sfarsitul lui 2012.

Surse neoficiale sustin ca modelul de clasa medie va primi noul motor Sky D alaturi de o serie de sisteme capabile sa reduca substantial consumul: start-stop, o transmisie revizuita si un sistem de regenerare a fortei de franare. Toate aceste elemente vor reusi sa imprime viitorului Mazda6 performante deosebite, emisiile de CO2 fiind estimate la numai 105 g/km.

Potrivit unor oficiali japonezi, Mazda considera ca dezvoltarea unor motoare ultra-eficiente pe benzina si diesel, combinata cu reducerea masei totale, poate aduce pe piata vehicule competitive din punct de vedere al consumului pana spre mijlocul acestui deceniu.

via | autocar

Comentarii (2)

  • Fraierul.
    Voi chiar credeti toate unsorile unse pe pita de la Mazda?? Treziti-va!
    0 5
  • hikibabu
    105 grame de ce ?
    specifiati mai clar si in titlu ca nu e asa de greu.

    va emite 105 grame de ce ?..lapte, faina, ciocolata, ?

    cred ca daca puneati un ..de CO2 in coada...era mai interesant
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru