Viitorul Mercedes S-Klasse va avea si o versiune hibrida plug-in

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.01.2010
Urmatoarea generatie a lui S-Klasse va avea si o versiune hibrida care va putea fi incarcata de la priza. Tehnologia respectiva va fi introdusa ulterior si pe alte modele din gama constructorului german.

Noul Mercedes-Benz S-Klasse va fi disponibil si intr-o versiune hibrida, care va putea fi incarcata de la priza de curent alternativ. Tehnologia plug-in hybrid va fi implementata ulterior si pe alte modele din gama Mercedes-Benz. In prima faza, pretul ridicat al acestei tehnologii ii obliga pe cei de la Mercedes sa o implementeze doar pe cele mai scumpe modele din gama sa. Pe langa trenul de propulsie hibrid, viitorul S-Klasse va avea modificari si la nivelul elementelor aerodinamice si ale masei totale.

Potrivit primelor estimari, noul Mercedes S-Klasse PHEV va emite mai putin de 100 de grame de CO2 per kilometru. Consumul de carburant va fi situat la o cota record atat pentru clasa din care face parte acest model, cat si pentru actualele modele cu propulsie hibrida. Cu toate acestea, Mercedes-Benz a exclus posibilitatea introducerii unei versiuni 100% electrice a lui S-Klasse.

Desi ar fi posibila din punct de vedere tehnic, cei de la Mercedes-Benz nu vor sa ofere o masina de lux cu o autonomie extrem de redusa. Potrivit unei surse din cadrul companiei germane, clientii Mercedes-Benz se asteapta la un anumit nivel de confort, siguranta si spatiu, elemente care ridica masa unui model, lucru care va face autonomia mare imposibila pentru un vehicul electric.

Cu toate acestea, cei de la Mercedes se vor stradui pe cat posibil sa reduca masa lui S-Klasse la minimul necesar fara a afecta elementele esentiale ale modelului.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • ......
    .........
    foarte bine...tot inainte
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru