Viitorul Mini Roadster este asteptat la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Mini ar putea aduce la Frankfurt un concept care sa anticipeze viitorul sau roadster de serie, un model bazat pe actualul Cooper Cabrio.

Odata cu apropierea Salonului Auto de la Frankfurt incep sa apara si primele speculatii legate de potentialele vedete ale standurilor gazduite de evenimentul german. Cele mai proaspete informatii sunt legate de posibilitatea ca MINI sa aduca in fata publicului un concept care anticipeaza un viitor sau roadster de serie.

Speculatiile anunta o versiune mult mai sportiva decat actualul Mini Cabrio, capabila sa ofere doua locuri si un acoperis retractabil din panza. Garda la sol mai redusa va imbunatati manevrabilitatea iar linia de motorizari va include, pe langa deja banalele propulsoare pe benzina si diesel regasite in gama, si versiunea de performanta JCW a unitatii de 1.6 litri supraalimentata, ce dezvolta 211 cai putere si 280 de Nm.

Daca Mini va aduce conceptul Roadster la Frankfurt ne putem astepta ca versiunea de serie sa debuteze undeva la inceputul anului 2010. Despre productie nu se cunosc momentan detalii, insa din cauza aglomerarii uzinei din Oxford, Mini ar putea apela tot la uzina austriaca a celor de la Magna Steyr, ca si in cazul SUV-ului Crossman.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru