Viitorul motor rotativ Mazda Renesis va avea injectie directa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.05.2009
Mazda a facut o cerere de patent pentru un motor rotativ cu injectie directa si doua bujii. Motorul ar putea fi utilizat sub capota viitorului RX-8.

Mazda a inregistrat o cerere de patent catre oficiul american de patente si inventii pentru un motor rotativ cu injectie directe si doua bujii. Cererea le-a fost aprobata, iar japonezii lucreaza in continuare la aceasta tehnologie. Mazda este singurul constructor din lume care foloseste motoare rotative.

Alaturi de Twin-Spark, tehnologia injectiei directe va reusi sa mareasca performantele si eficienta motoarelor rotative de la Mazda si ajuta aceste motoare sa indeplineasca normele de poluare din anii urmatori. Dupa cum stiti, motoarele rotative au un consum specific de ulei, ce este cauzat de modul in care functioneaza aceste unitati.

Dimensiunile blocului motor vor fi marite, iar distanta dintre cele doua bujii va fi ea marita odata cu acestea. Acest lucru inseamna o capacitate cilindrica mai mare si potentialul de a oferi un cuplu motor mai mare. Desi japonezii nu au anuntat o data pentru intrarea in productie a acestei unitati, tehnologia motoarelor rotative va fi imbunatatita in continuare.

Via | Autoblog

Comentarii (9)

  • NU!
    eu stiam ca si LADA are motoare rotative sau nu le mai produc pe modelele actuale ......
    verificati, va rog.
    multumesc!
    5 1
  • :D
    motor rotativ capacitate mica>mutere mare in raport cu capcitatea cilindrica>consum mare de cobustibil
    4 0
  • cand punea audi wankel pe modelele sale astia se scobeau in nas si dadeau bani ca sa obtina licenta!
    2 11
  • @mcd
    Cam 20% consum , din ce am auzit de la posesori , insa conteaza foarte mult stilul de sofat.
    Nu mi se pare exagerat de mult , comparat cu alte masini de 200+ CP.
    2 1
  • erata
    Era vorba despre consumul unui RX8 :)
    Am uitat sa precizez
    2 1
  • cineva
    LEE
    cred ca te inseli despre lada , oricum despre motorul rotativ stiu ca este o legenda care zice ca inventatorul motorului cica l-a visat , nu stiu cat e de adevarat dar as vrea sa-mi zica vreunul daca a auzit asha ceva
    0 1
  • wankel
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wankel_engine

    am dreptate :)
    1 1
  • E un motor depasit cu randament redus, nu stiu de ce se incapataneaza Mazda sa-l mai foloseasca. L-au folosit multi constructori in anii '60-'70 pana si-au dat seama ca nu merita efortul si au renunta la el. Mazda a fost singura care a insistat in prostie. Si da, consumul e foarte ridicat iar performantele reale sunt departe de cele declarate in ceea ce priveste RX8.
    1 3
  • andrei
    depasit esti tu ba..cand ai sa vii tu cu un motor de 1.3 care sa scoata 231 de cai in 4 timpi atunci sa-ti mai dai cu parerea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru