Viitorul Saab 9-3 va fi desenat de omul care a creat Maserati GranTurismo şi Ferrari P4/5

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.06.2010
Designerul american Jason Castriota, cel care a creat Ferrari P4/5 şi Maserati GranTurismo, a definitivat deja designul noului Saab 9-3. Rezulatul: "Va fi o maşină spectaculoasă".

Jason Castriota, designerul american care a creat modele precum Ferrari P4/5 sau Maserati GranTurismo, a trecut în barca celor de la Saab. Scopul său principal: desenarea unor modele care să se bată de la egal la egal cu BMW şi Mercedes la capitolul estetică.

Este prima achiziţie de marcă pe care o face Saab după ce compania suedeză a fost cumpărată de Spyker de la General Motors. Mişcarea este prima dintr-o serie de modificări de strategie care au ca scop intrarea Saab pe profit până în 2012. Conform declaraţiilor şefilor Saab, biroul de design al mărcii va fi nevoit să creeze modele cu personalitate distinctă şi sportivă.

PROIECTUL 9-3

Primul proiect de care se va ocupa Jason Castriota va fi viitoarea generaţie a modelului Saab 9-3, care va apărea pe piaţă în 2012. Conform declaraţiilor designerului american, acesta va pune accentul pe aerodinamică. "Este absolut vital să facem această maşină aşa cum trebuie. Este primul model care marchează revenirea Saab la rădăcinile sale, fără a fi nevoie să ne gândim la faptul că Saab face parte dintr-o mare corporaţie, aşa cum se întâmpla atunci când făcea parte din GM.

Seria 3 şi A4 sunt maşini de excepţie, iar noul 9-3 trebuie să fie şi el o maşină de excepţie", spune Castriota.

Ideile de design ale lui Castriota au fost deja puse pe hârtie, rezultatul fiind, conform declaraţiilor lui Victor Muller, şeful Spyker şi Saab, unul de excepţie. "Designul noului 9-3 desenat de Castriota este în principiu gata. Şi vă pot spune că modelul este spectaculos. Este într-adevăr inspirat din lumea aviatică şi este 100% suedez", a confirmat Muller pentru Automotive News într-un interviu telefonic.

UN SAAB MIC

În ceea ce priveşte mult-discutatul model Saab de oraş care ar urma să se numească, simplu, 92, Castriota a declarat că acesta ar putea ajuta enorm producţia constructorului suedez. "Un model premium mic de la Saab ar fi o maşină foarte importantă şi ar fi ceva ce ar putea ajuta cu adevărat volumul de producţie Saab", a declarat designerul american.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • I
    Abia astept noul model... cred ca o sa NE lase cu gura cascata. :)
    6 1
  • :)
    mi-e frica ce racheta o sa deseneze..:)
    6 1
  • mandrake
    Urmatoarea mea masina : saab 9-3...sper.
    Ma bucur pentru saab , o sa revina pe directia cea buna in sfarsit. Sunt enorm de incantat de faptul ca saab o sa redevina ce a fost odata . Spyker merita toata admiratia si respectul cuvenit pentru ceea ce fac pentru acesta emblema si legenda a istoriei automobilistice.
    5 0
  • e bine
    ma bucur sa aud ca apare inca un competitor in clasa seria3, C si A4, pentru ca in felul asta ii impulsioneaza pe nemti sa acorde atentie mai mare designului, si implicit creste sansa sa vedem masini mai frumoase
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru