Viitorul Volkswagen Golf GTI va avea 211 cai

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.08.2008
Surse din interiorul Volkswagen au anuntat ca Golf GTI va debuta in primavara si ca R32 va fi inlocuit de GTI-R.

Esential

211 cai putere va dezvolta viitorul Golf GTI.
265 de cai putere va avea sub capota urmasul lui Volkswagen Golf R36, adica GTI-R.

Nici nu au fost asimilate bine informatiile despre noua generatie Volkswagen Golf ca presa a si inceput sa speculeze deja asupra versiunii de performanta a hatchback-ului german.

Viitorul Golf GTI va fi anticipat de un concept in luna octombrie a acestui an, la Salonul Auto de la Paris, versiunea de productie urmand sa fie dezvaluita in in primavara anului 2009.

Potrivit unor surse din interiorul Volkswagen, noul GTI va primi in plus 11 cai putere, valoarea totala a resurselor de sub capota fiind astfel estimata la 211 cai. Volkswagen va reusi obtinerea unei asemenea performante cu ajutorul noului motor de 2.0 litri turbo EA888, echipat cu cea mai noua tehnologie Variable Valve Lift imprumutata de la Audi.

La exterior, viitorul GTI va prelua grila de tip fagure cu contur rosu si va putea fi echipat cu jante de 18 si 19 inch, mai multe accesorii sportive si un set de lumini LED pentru circulatia diurna imprumutat de la Audi.

Desi multi l-au proslavit pentru puterea sa si l-au catalogat drept unul dintre cele mai bune hatchback-uri de performanta, Volkswagen R32, cu al sau motor V6, nu va avea nici un urmas, nemtii hotarandu-se sa renunte la varful de gama din cauza legislatiei europene stricte privind emisiile de gaze.

Acesta va fi inlocuit de Golf GTI-R, o versiune de top propulsata de unitatea 2.0 TFSI, regasita in acest moment pe Audi S3, si echipata cu un sistem de tractiune integrala 4Motion.

via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • razvan
    lacrimi ...
    desi nu e nimic concret, aproape ca-mi dau lacrimile gandindu-ma ca nu va fi un urmas la r32 .. pe bune :(. o marca de performanta VW e ucisa de catre UE cu ale sale norme stricte de poluare :( ... bine ca Touareg W12 nu polueaza mult, dar R32 .. da. cu asta n-o sa faca decat sa-i creasca f mult valoarea actualei game, ultime si unice cum ar fi ..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru