Viitorul Volkswagen Golf va avea motoare mai mici

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.06.2008
In incercarea sa de a reduce emisiile poluante, Volkswagen anunta motoare cu trei cilindri pentru viitorul Golf.

Esential

75 de cai putere ar urma sa dezvolte versiune de un litru a viitorului Volkswagen Golf.

Volkswagen se preocupa in continuare de respectarea normelor de poluare impuse de Uniunea Europeana si anunta schimbari majore la nivelul motorizarilor viitoarei generatii a hatchback-ului Golf.

Asteptat sa debuteze in octombrie la Salonul Auto de la Paris, viitorul Golf va fi disponibil cu o gama de propulsoare mai mici, cu cilindri mai putini, capabile insa sa ofere aceeasi putere si cuplu. Potrivit lui Wolfgang Steiger, managerul Volkswagen pentru cercetarea in domeniul trenurilor de rulare, viitorul Golf ar urma sa primeasca doar motoare cu trei cilindri.

Astfel, viitorii clienti ar putea regasi unitati de un litru sau de 1.2 litri capabile sa dezvolte pana la 75 de cai putere, gata de a intra in echiparea viitorului Golf de anul viitor. Volkswagen se bazeaza pe succesul inregistrat de proaspat lansatul motor de 1.4 litri TSI Twin Charger.

Volkswagen nu exclude nici posibilitatea unei versiuni hibride pentru Golf, desi nici un anunt oficial nu a fost facut in acest sens. Constructorul va pregati cel mai probabil un diesel hibrid capabil sa inregistreze un consum de doar 3.4 litri la 100/km.

via | MotorAuthority

Taguri: Golf, Volkswagen

Comentarii (1)

  • Sa nu te superi, Bogdanelu' :D
    Ultima data te amuzai ca am tastat gresit un cuvant, dar vezi ca s'a dezlipit un "a" de la "75 de cai putere ar urma sa dezvolte versiune de un litru a viitorului Volkswagen Golf." Vezi tu, da? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru