Volkswagen a finalizat achizitia a 49.9% din actiunile Porsche

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.12.2009
Prima parte a fuziunii pregatite dintre Volkswagen si Porsche a luat sfarsit. Producatorul din Wolfsburg a finalizat achizitia a 49.9% din actiunile marcii Porsche.

Germanii de la Volkswagen au anuntat ca au achizitionat cu succes pachetul de 49.9 procente din actiunile Porsche AG. Acest pachet de actiuni a fost cumparat pentru 3.9 miliarde de euro, aceeasi suma pe care au anuntat-o initial cei de la Volkswagen. In prima faza, cei de la Volkswagen vroiau sa achizitioneze doar 42% din actiunile Porsche AG, dar au hotarat sa cumpere mai multe actiuni pentru a avea o postura mai buna in cadrul negocierilor pentru orice decizie pe care o vor lua cei de la Porsche AG.

Cei de la Volkswagen intentioneaza sa fuzioneze cu Porsche AG pana in 2011 prin achizitia tuturor actiunilor ale acestei companii. Volkswagen spera sa aiba un profit operational global de circa 700 milioane de euro pe an gratie acestei achizitii, dar aceasta este o schimbare care va putea fi observata pe termen lung.

Achizitia Porsche AG de catre cei de la Volkswagen aduce cu sine schimbari serioase in randul gamei Porsche. Astfel, modelele Porsche vor utiliza mai multe piese din grupul VAG si chiar platformele din acest grup ar putea fi impartite intre modelele Volkswagen si cele dezvoltate de Porsche.

Cota de productie a celor de la Porsche va fi marita prin constructia de modele mai ieftine, care ar trebui sa ridice cifra de vanzari anuala in jurul praguluide 150.000 de unitati pe an, pana in anul 2013.

Via | Carscoop

Comentarii (8)

  • Florin Ivan
    S-a mai dus o marca legendara...
    S-a mai dus pe apa sambetei o marca sport legendara...
    "Da' nu-i bai",v-or avea cocalarii un acces mai facil acum si la Porche...
    PS: Ce frumos va suna: "Porsche - Das auto" bleahhhhhhhh !!!
    5 6
  • george
    COINCIDENTA?
    Cum naiba se intampla ca aia care prevestesc moartea brandului Porsche sunt, in general, niste analfabeti?
    7 0
  • Se aude ca vor sa faca din Porsche, vw-ul anilor '60 :)) va reveni "masina poporului", masina populara sau folclorica prin.... porsche:)) ma intreb daca o sa faca si un minivan Porsche =))
    3 6
  • porsche
    cu floricele ! neaparat cu floricele...
    2 4
  • VW-Porsche
    Multi uita intentionat sau nu un lucru si anume cei care vor vinde lui VW Porsche AG si Porsche Holding GmbH (cel mai mare dealer auto din Europa) pentru 16 miliarde de euro, respectiv familiile Porsche si Piech vor detine in concernul rezultat din fuziunea VW AG si Porsche Automobil Holding SE(detine 54 % din actiunile VW AG) aprox 50 % din actiuni fiind in continuare cei care vor conduce grupul VW-Porsche prin Ferdinand Piech . Porsche va fi prin urmare perla coroanei in concernul VW, viitorul acestei marci fiind cat se poate de luminos pentru ca Porsche se va concentra in viitor in productia de masini sport de inalta calitate, renuntand in a mai fi un grup de investitii financiar ce avea atasat si un producator auto in portofoliul sau .
    7 3
  • bila alba pentru Dan ( ar trebui sa iti faci un cont aici :P )

    @profeti ... lasati-o mai moale ca nu dispare marca, nici prestigiul, nici calitatea -- VAG va fi interesat mereu sa aiba pe piata masina cu cel mai mare PROFIT pe unitate din lume ... si in ultimii ani Porsche s-a laudat cu asta.
    5 1
  • si eu aici'
    Porsche
    Eu sper sa vina Porsche-le Loganizat de 5000 de euro :-P cu frane pe tamburi si alte gadget-uri tehnologice de low-cost . :-) Glumesc , in mod normal apartenenta la un asemenea grup ar trebui sa ii aduca beneficii , VAG nu are motive sa reduca caliatatea de fabricatie a modelelor Porsche .
    0 0
  • BREAKING NEWS ! VW va cumpara 20 % din Suzuki Motor !
    Reuters anunta in exclusivitate ca VW va cumpara in aceasta saptamana 20 % din Suzuki Motor pentru 2.8 miliarde $ . Acesta este primul pas, foarte repede VW putand sa-si mareasca pachetul la cel putin 34 % din Suzuki Motor, preluand practic controlul constructorului japonez .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru