Volkswagen a fost premiat pentru siguranta in SUA

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.10.2008
Patru modele Volkswagen au fost premiate in SUA de catre “Insurance Institute for Highway Safety”.

In urma testelor efectuate de institutul de siguranta pe autostrazi din Statele Unite ale Americii, Volkswagen a primit un premiu pentru notele de top obtinute de modelele sale. Golf a primit premiul pentru siguranta in clasa compacta. Jetta si Passat au primit premiul pentru siguranta in clasa medie, impreuna cu Eos, care a primit premiul pentru decapotabile de clasa medie.

Aceste patru distinctii, alaturi de premiul pentru siguranta primit de Tiguan, la scurt timp dupa dezvaluirea sa, plaseaza Volkswagen in topul producatorilor cu cele mai bune rezultate la crash-test. Organismul american IIHS organizeaza teste pentru asiguratorii din America inca din anul 1995. Acesta este o organizatie non-profit fondata de companiiile de asigurari auto din Statele Unite ale Americii. IIHS lucreaza cot la cot cu NHTSA -organismul de teste de siguranta apartinand guvernului SUA.

Principala diferenta intre testele IIHS si testele EuroNCAP consta in expunerea diferita la impactul vehicului. La testelul de impact frontal NHTSA este expusa 40% din suprafata vehiculului.

Exista patru rating-uri pentru fiecare categorie dupa care este testata si etichetata masina : Good - verde; Acceptable - galben; Marginal - portocaliu; Poor - rosu. 

Testele au constat in trei impacturi: frontal, lateral si spate, la care au fost supuse cele cinci modele. Impactul frontal a fost efectuat la viteza de 64 km/h cu un perete. Pentru impactul lateral s-a folosit o bariera mobila cu forma unui pick-up, acesta a fost insa efectuat la 50 km/h. In urma impactului spate a fost examinat comportamentul scaunelor la impact.

Via | AutomobilesReview 

 

Comentarii (5)

  • george
    NU SE POATE ASA CEVA...
    N-are cum sa fie Volkswagenu mai tare decat barcile americane de neam prost...Ca doar au 3 tone de otel in ele si sunt facute la meserie...
    0 0
  • cititor
    Poate!
    Decat mare si bleaga mai bine mica si jucause ,zice romanul!
    0 0
  • americani tembeli
    cu dracu sunt jetta si passatu in aceeasi clasa cand jetta e doar un golf sedan.
    0 0
  • hihihi
    Mai da` prosti mai sunt astia ! Au ajuns sa premieze si "carutze populare"! Vai mama lor !
    0 0
  • @@@
    Prost esti tu si cu tactu!!
    Daca cititi atenti, nu primu si ultimu rand scrie si clasa la care a fost premiata.
    Vai mama voastra de dacioti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru