Volkswagen a lansat cel mai economic Scirocco

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.11.2010
Coupe-ul german primeşte pachetul BlueMotion Technology pentru versiunea 2.0 TDI de 140 şi 170 de cai putere. Consumul şi emisiile sunt reduse astfel considerabil.

Esential

3.7 litri/100 de km consumă cel mai economic Scirocco.

Pentru a putea face din actualul Scirocco un model mai economic, Volkswagen introduce în gama coupe-ului german o serie de modificări importante, reunite sub binecunoscutul indicativ BlueMotion Technology, disponibile pe versiunea diesel 2.0 TDI de 140 de cai putere.

Motorizarea primeşte sistem start-stop şi sistem de regenerare a energiei de frânare în echiparea standard. În aceste condiţii, consumul actualului Scirocco poate fi redus de la 4.4 la 3.7 litri/100 de kilometri, iar emisiile scad şi ele considerabil, de la 134 la 118 g/km. Cifrele sunt valabile pentru versiunea echipată cu transmiaia manuală în şase rapoarte.

Modificările sunt disponibile şi pentru versiunea pe care VW a instalat cutia automată DSG, consumul reducându-se de la 4.5 la doar 4 litri/100 de km, iar emisiile de la 145 la 129 g/km.

Volkswagen nu s-a oprit însă aici, pregătind aceeaşi listă de modificări BlueMotion şi pentru opţiunea diesel mai potentă a coupe-ului, dieselului de 170 de cai putere, regăsit în prezent pe versiunea Scirocco GT.

Conectat la o cutie manuală cu şase rapoarte, modelul poate obţine un consum de 4.3 litri/100 de km şi o valoare a emisiilor de 134 g/km.

Tehnologia BlueMotion va fi introdusă şi pe Passat CC, versiunile diesel ale coupe-ului cu patru uşi urmând să primească şi ele sistem start-stop şi de regenerare a forţei de frânare. Astfel, versiunea 2.0 TDI de 140 de cai putere înregistrează un consum de 3.9 litri/100 de km şi emisii de numai 125 g/km.

via | autocar

Comentarii (5)

  • O tentativă a unor studenți repetenți la capitolul marketing: Hai să vindem un produs punându-i eticheta ECO (ce contează că ECO vine de la ECOnomie sau ECOlogie? Iran nu e tot una cu Irak?)

    Off topic: Aștept și varianta Bugatti Veyron 2.0 TDI (CR, ca să fim la modă)
    10 9
  • Aiurea
    Un coupe sportiv "ECO". Cum vine asta? Cui se adreseaza?
    Cine isi cumpara o masina cu valente sportive accentuate nu prea cred ca-l intereseaza ca modelul respectiv are si un motor "ECO" in gama. Deasemenea nu-l intereseaza ca masina lui consuma cu +/- 1l/100km, daca vrea un VW "ECO" apeleaza la un Golf, Polo sau Passat "Blue Motion".

    Deci care este piata tinta?
    5 0
  • cozappz
    sa vezi scirocco cu TDI de 1.0L
    Si j'de mii de cai putere si Eco, adica o sa consume un degetar de ulei de rapita luat direct din tigaie.

    A innebunit lupul cu moda asta eco.
    Cuvantul ""ecologic"si-a pierdut insemnatatea exact precum cuvantul "valoare".
    2 0
  • Octavian
    ceva in genul opel astra gtc cu motor de 1.4........... Ideala pentru femei linistite si alte persoane care vor sa impresioneze prin aspectul masinii si nu prin performante
    1 0
  • Scirocco
    Asemenea comentarii le puteti pastra pentru voi. Nu ati emis vreo judecata de valoare si dati dovada de lipsa de cunostiinte. Daca nu apreciati eforturile de reducere a poluarii pe care le fac producatorii de autoturisme nu veti intelege niciodata altceva, decat manele.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru