Volkswagen Golf primeste noul motor 1.6 TDI de 105 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.06.2009
Volkswagen a anuntat oficial ca va inlocui si in gama Golf motorul de 1.9 litri TDI, cu deja anuntatul diesel de 1.6 litri si 105 cai putere.

Dupa ce a anuntat oficial introducerea motorului diesel de 1.6 litri TDI in gama hatchback-ului premium Audi A3, grupul Volkswagen continua inlocuirea actualului 1.9 TDI la nivelul intregii sale game de produse. Acum a venit randul noii generatii Golf, care va primi sub capota motorul diesel de 1.6 litri cu tehnologie common-rail.

Hatchback-ul se va bucura astfel de o putere de 105 cai si un cuplu motor de 250 Nm, livrat intre 1500 si 2500 de turatii. Unitatea cu patru cilindri poate fi completata de o transmisie manuala cu cinci rapoarte sau la o cutie automata cu dublu-ambreiaj DSG si sapte trepte.

Potrivit comunicatului oficial emis de Volkswagen, variantele hatchback si Variant ale noului Golf, echipate cu motorul TDI de 1.6 litri reusesc sa inregistreze un consum de numai 4.5 litri/100 de km. La randul sau, Golf Plus, in aceeasi versiune de motorizare, ofera un consum de 4.8 litri/100 de kilometri.

In Germania, pretul pentru Golf hatchback 1.6 TDI pleaca de la 20.600 de euro in timp ce Golf Variant si Golf Plus cu aceeasi motorizare pornesc de la 22.450 respectiv 22.275 de euro.

via | CarScoop

Comentarii (14)

  • Downsize pentru popor
    Da, "downsize" e la ordinea zilei.

    Speram ca motorul asta va fi mai putin zgomotos, cu mai putine vibratii . . . si mai ales ca nu vor pica turbinele pe banda rulanta ca le 1.9 tdi (cu care din pacate mai am de tras 1 an).
    8 11
  • bogdan
    TDI cu tehnologie comon-rail?!!
    Pai nu suna ciudat? ori e TurboDieselInjection ori ComonrailDieselInjection?! Si un pret de plecare de la 20.600€ !! foarte ieftin in conditiile economiei actuale..
    4 10
  • PRETZ !!!
    Sunteti siguri ca ati scris bine ? Porneste de 20.600 euro ? :)))) Daca nu e gresit, inseamna ca astia sunt sinucigasi, pai unu cu dotari cat de cat va ajunge sa coste cat un Jaguar X-Type :)))))
    4 2
  • tubine picate?
    Pica turbinele la 1.9 TDI?
    Sunt cumva facute la turbomecanica Bucuresti?
    Sau sunt de pe taxiuri subturate?
    6 2
  • Turbinele chiar sunt facute la Turbomecanica si da, cam picau.
    In sfarsit, a murit matusalemicul 1.9 vechi de cam 20 ani. A dat Domnu'!
    4 4
  • VW
    A descoperit VW apa calda.
    Ford&Peugeot&Citroen au motor diesel de 1.6 si 109 cai din 2004 iar Kia&Hyundai au diesel 1.6 si 116 cai de prin 2007
    2 7
  • Turbine?
    Citez de pe forum:
    "In legatura cu turbinele, sa va zic si eu ceva din proprie experienta:

    Mi-a crapat turbina la 1.9 TDI la 76.000 km (efectiv s-a rupt corpul de aluminiu in doua fara sa fie fortata sau spalat motoru incins) si a fost condusa ok.
    Cei de la reprezentanta au zis ca a fost defect de material la fabricatie si ca daca era in garantie o schimbau gratis dar garantia expirase de 6 luni. Dar.. turbina de pe masina era Made in Italy (Garret). Tot cei de la reprezentanta mi-au spus ca pe O2 se pun turbine asamblate in Ungaria si la Bucuresti si au avut destule probleme cu turbinele din Ungaria.

    Oricum pentru ca au cerut 1400 E pe o turbina am luat eu din Germania la jumate de pret dar surpriza e Garett dar Made in Romania."

    "Turbinele sunt fabricate la Turbomecanica; este de fapt o mica platforma (sectie) din turbomecanica care este privata si apartine concernului Garet, iar masinile de prelucrare a metalului care sunt dotate cu calculator, sunt aduse dn italia, iar muncitorii romani au beneficiat de traning. Deci din punct de vedere a calitati sunt romanesti."
    6 1
  • Gingasul
    Si eu la fel, ihi daaaa!
    Asa este, cad turbinele la greu la vw, pe a mea am pierdut-o in drum spre mare, a cazut intr-un viraj de dreapta si cam o ora am cautat-o prin camp. Este stiut ca masinile vw nu sunt fiabile (de aia nu vezi mai niciodata masini din grupul vag pe drum, ca sunt in service) si dupa cum am aflat de la un cumnat de al meu ce lucreaza la ei, 80% din masini sunt stricat chiar dinainte de montaj. Eu acum am Renault Megane si chiar alaltaieri am surprins 2 ingineri VW ce imi ridicasera capota de la motor si furau tehnologie, am dat cu piatra dupa ei au fugit dar au revenit si au inceput sa planga ca ei mor de foame, ca dau faliment, ca ma roaga sa le arat cum merg turbinele de la Renault... Marsh ! le-am zis si m-am facut ca ridic o piatra de pe jos. Asa am scapat de ei. Va doresc numai bine.
    13 17
  • martiz
    ce tampit!
    @Gingasul mare dobitoc mai esti! Mai facut sa rad cu gura pana la urechi. Ha haha
    7 4
  • @Gingasul
    Hahahahahahhahahahahaaha ce tare ai fost frate!!Sa stii ca am fost la mare si pe autostrada am observat ceva asa cam din metal cred ca era turbina ta.
    aaa sa nu uit si turbinele de la renault tot la turbomecanica se fac aici la romanica.

    @martiz esti asa de prost ca nu am cuvinte sa te descriu.Esti prost rau de tot
    8 1
  • severin
    emetiral si TDI
    draga gingasule, in sfarsit un om cu care pot sa discut. Boii aia doi de la VW au trecut inainte pe la Scenicul meu pe benzina si cautau si aici sa fure secrete frantuzesti de asamblare, turnare, proiectare. I-am prins si i-am scuipat. Eu am avut TDI si intradevar a venit defect din fabrica: avea mai multa putere decat scria in cartea tehnica si consuma mai putin decat trebuia. Scarbit l-am dat la schimb si am platit diferenta pentru un Reno. Masima pute de tehnologie de calitate de la mare distanta. Nimeni nu poate sa stea langa ea mult timp fara sa i se faca rau. Esentele tari se tin in recipiente de plastic. Atunci am inteles de ce franzela e mai buna decat carnatul. Nu are colesterol! Pentru posesorii de tehnologii non-TDI care scuipa pe VAG numai respect si emetiral.
    8 3
  • P3NTRU C31LANT1
    R3NAULT Nr.1
    Bei gingashy eshti un meltean jmenar cu vw plin de el care faci mishto de Renault cand tu nici nu shti cu ce se manaca viata. Eshtii praf ma baeatule Renault a fo shi este chea mai tare mashina.
    3 4
  • NU zic, masini bune dar nu perfecte cum le lauda unii pe aici.

    A mea poate e utilizata de un sofer prost dar toti aia pe care ii gasiti ca se plang de turbinele de TDI dand un search pe Google or fi numai soferi prosti; cum de sunt atat de multi tocmai la masini VAG si la altele nu?

    Cu toate astea probabil tot Golf imi voi lua dupa asta de acum dar nu pot fi ipocrit. Totusi daca 1,6 va fi peste 20000 euro inseamna ca versiunea cu DSG, clima si cateva optionale va costa cat un BMW seria 3...
    3 1
  • renault e de rahannnnn
    un logan un pic mai scump si cu alte forme ......
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru