Volkswagen lucrează la o maşină care se va conduce singură în parcări

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.05.2011
Volkswagen lucrează la o tehnologie care va face automobilele să caute singure un loc de parcare şi să parcheze singure, după care să se întoarcă la şofer atunci când acesta le solicită.

Volkswagen a deschis un Laborator de Cercetări în Electronică în California. Noul laborator al nemţilor este dezvoltat în colaborare cu parteneri precum Google şi Oracle şi are un buget anual de 20 de milioane de dolari. Centrul Volkswagen din Belmont are o echipă de 100 de designeri şi ingineri, iar aceştia sunt coordonaţi şi de psihologi, pentru a se asigura că tehnologiile dezvoltate de aceştia au şi o utilitate practică. Primul sistem la care lucrează aceştia este destinat parcărilor, respectiv eliminării timpilor morţi din parcări şi economisirea timpului şoferului şi al pasagerilor.

Cum ar trebui să funcţioneze sistemul: şoferul ajunge într-o parcare aglomerată şi se grăbeşte. Şoferul coboară din vehicul şi setează automobilul să se parcheze singur. Automobilul va căuta în mod automat un loc de parcare şi va parca singur, după care îşi va opri motorul şi toţi consumatorii electronici. A doua fază constă în întoarcerea şoferului la automobil. În mod normal, şoferul trebuie să caute vehiculul în parcare.

Ba mai mult, unii constructori au gândit o soluţie pentru asistarea şoferului în găsirea automobilului în parcare. Ei bine, cei de la Volkswagen vor să facă un sistem care să aducă maşina la şofer, nu invers.

Sistemul are potenţialul de a fi aplicat în realitate în următorii ani, dat fiind faptul că numeroase automobile au direcţie electronică, care poate fi controlată şi fără să atingi volanul, iar majoritatea automobilelor de serie au clapeta de acceleraţie controlată electronic. În plus, există deja sisteme de cruise-control adaptiv cu funcţie de oprire, alături de sisteme de detecţie a impactului cu pietonii şi frânare automată. Mai mult decât atât, cei de la Google au dezvoltat deja o maşină care se conduce singură, deci sistemul de la Volkswagen chiar are o şansă să devină realitate în următorii ani. Cercetătorii lucrează şi la un sistem care detectează semafoarele şi semnele de circulaţie şi ajustează mişcările şi capacităţile automobilului în funcţie de condiţiile impuse de drum.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru