Noul Volkswagen CC - restilizarea lui "Făt-Frumos"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.11.2011
Unul din cele mai atrăgătoare modele Volkswagen a primit noua filosofie de design a brandului. Faceliftul îi aduce un look nou şi o serie de tehnologii de pe Passat.

Esential

300 de cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a noului Passat CC facelift.
170 de cai putere oferă cel mai puternic diesel instalat pe Passat CC facelift.

După ce Passat a primit amprenta noii direcţii de design Volkswagen, a venit timpul ca filosofia să se regăsească şi pe cea mai frumoasă interpretare a berlinei medii din Wolfsburg. Passat CC se aliniază şi el curentului care a cuprins întreaga familie Volkswagen, de la micul Up! la Phaeton.

Passat CC se înoieşte cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, dar şi cu ocazia mijlocului de carieră. De altfel, de acum este greşit să vorbim despre "Passat CC". Asta pentru că faceliftul aduce cu sine renunţarea la numele "Passat" în titulatură şi introduce linia conservatoare la nivelul blocurilor optice, grila cromată proeminentă cu cinci linii, proiectoarele mai mari, cu geam clar şi contur cromat, precum şi luminile LED diurne, un moft pe care nimeni nu şi-l mai poate refuza. Jantele se modifică şi ele, posteriorul primeşte alte blocuri optice, de asemenea cu tehnologie LED, iar evacuarea păstrează două terminaţii, alăturate însă.

La interior nu s-au operat modificări, însă lista de echipamente s-a îmbogăţit, incluzând acum o dotare standard generoasă, precum şi noi tehnologii: lumini bi-xenon, senzor de detectare a oboselii, radio RCD 310, sisteme de siguranţă ca Side Assist Plus, Lane Assist şi Dynamic Light Assist.

Sub capotă vom regăsi motorizări cu care eram deja obişnuiţi.

Opţiunile pe benzină vor include: 1.8 TSI de 160 de cai putere, 2.0 TSI de 210 cai putere şi vârful de gamă V6 FSI de 3.6 litri şi 300 de cai putere. Pentru cei care preferă dieselul, Volkswagen păstrează cele două versiuni de putere ale motorului 2.0 TDI, de 140 respectiv 170 de cai. Aceste ultime două versiuni vin echipate în standard cu sistem-start-stop şi tehnologie de recuperare a energiei irosite la frânare.

Comentarii (43)

  • E frumoasa dar acum a devenit o berlina clasica ca design.Inainte era mai exclusivista.Acum e batranicioasa si clasica.
    67 27
  • Intr-un cuvant
    FAIL!
    62 44
  • ce s-a intamplat?
    Spatele arata ok, dar fata parca e de acu 10 ani, cum e posibil ca faceliftul sa arate mai prost ca originalul?
    56 23
  • CC
    eram curiso ce o sa comenteze lumea,deoarece si mie imi place mai bine varianta fara face lift, oricum parca constructorii devin din ce ince mai neinspirati.
    38 16
  • nu stiu cum dar mie imi place mult mai mult in varianta facelift! farurile vechi parca erau ochii unei broaste , acum au o linie mult mai fina! bafta voua la cumparaturi!
    23 23
  • andrei
    'care a curpins întreaga familie' :)
    13 2
  • Facelift?
    Pe langa ca arata mult mai urat decat precedenta ce crezi ca inseamna la ei facelift ? Modificarea sau in cazul de fata adaugarea unor LED-uri in faruri =))) Si culmea in anul 2011 ei inca pot cumpara oamenii cu niste led-uri in faruri...trist.
    21 32
  • grila are un aspect prea americanizat, in rest arata bine
    26 7
  • Emanuel
    big fail
    Imi place mai mult vechea varianta. Astea seamana din fata cu Latitude, daca elimini ledurile... Astia de la VW duc grav lipsa de inspiratie in ultimul timp sau designerii au devenit mult prea lenesi. Exista o vorba: "au luat un rahat in gura si acum nu-l mai lasa"... Pacat...
    32 15
  • @thenuts
    tu comentezi fara sa citesti articolul? sau asa fac defel fanii fiat? se baga in seama doar ca sa arunce cu rahat?
    16 12
  • -farurile alea si grila fata, prea o da in renault latitude :)))
    -aceleasi motoare infecte... cine dracu cumpara V6-ele ala de 3.6 litri? cand ei dispun de tehnologie TSI inca continuia cu gunoiu ala, cand e loc si de mai bine, e frustrant orice motor de vw pe masina asta. pacat.
    -au avut si ei modelu asta cu care sa mai iasa din linia aia de plictiseala totala, dar si-au batut joc de ea, si in felul asta isi bat joc si de client, "prost" sa fi sa o cumperi
    -"cocalari" spor la cumparaturi!
    21 24
  • Alex Radoi
    Pacat...
    Nu ma deranjeaza absolut deloc noua linie de design Volkswagen, insa chiar speram ca CC-ul si Scirocco vor fi tratate in mod diferit, fiind cumva mai exclusiviste. Nu ii sta bine deloc cu faceliftul asta. Asteptam si "distrugerea" lui Scirocco. Mare pacat.

    Apropo, exista si mici modificari la interior, cine afirma contrariul sa se uite mai atent.
    30 3
  • STAN PATITUL
    vw
    Dau promotional si un set de injectoare la livrare?
    39 18
  • Park :)
    Parca arata mai bine dkt Audi A7 la exterior, la interior cam banal, nu prea are elementu lux. O Honda Accord le face praf la interior si p-asta si p varasu (Passatu normal). imi pare rau :(
    17 25
  • asteptam scirocco
    stati pe vine ca o sa primeasca si scirocco un facelift care sa il aduca in standard cu noua conceptie de design. tare sunt curios ce o sa emita si acolo.
    14 3
  • Intr-adevar, arata mai matur. Partea frontala se aseamana mult mai mult cu Phaeton decat cu Passat. Defapt ar duce mai degraba la un facelift a passatului de prin 2003, decat a lui CC. Partea spate arata putin mai business. Defapt arata mai bine, dar,......
    -tocmai asta era farmecul vechiului CC,....., era putin mai tineresc, era intr-adevar un coupe, mai fascinant ca design si ceva cu care puteai iesi din monotonia de zi cu zi. Acum a pierdut destul de mult din farmec.
    35 3
  • Opinie
    Tind sa cred ca masina e facuta ca sa aiba succes si in America de Nord. Motorizarile pe benzina si cromul de la exterior dau bine in America unde VW nu are aceleasi rezultate ca si in Europa. E mai sobra. Pacat de evacuare, e jalnica.
    14 3
  • Cineva
    VW devinde din ce in ce mai Audi :)))
    Faruri gen A4, sau A8 putin mai alungite.....inainte erau interesante si spectaculoase. Acum sunt mai cuminti si mai elegante. Eu zic ca erau mai frumoase inainte.
    12 4
  • aceeasi Marie, aceeasi palarie...
    5 18
  • ****
    sa pui aceasi infatisare pe n modele eu zic ca nu ai inspiratie si nu ti pasul cu concurenta
    12 8
  • nimic special
    plictisitor
    19 11
  • Design failure pacat de renumele pe care il are CC-ul
    mdaa are fata de phaeton macar dak pe viitor sa preia cei de la VW motoru V6 TFSI de Audi disponibil pe S4 dezvolta 333 cp (inlocuitor la vechiul FSI de 3,6)
    8 1
  • gica contra...
    Bai ce nebuni de oameni..., iar vb ma de latitude...., honda..., bla, bla, draci, n-aveti nici unu de aici vw, iar faceti comparatii ma vw cu "renou" latitude?..., ca seamana, ca nustiu ce?..., ba asta e vw nu renou" latitude!!!
    12 22
  • @Alex Radoi & asteptam scirocco FACELIFT
    Scirocco nu va avea un facelift deocamdata.
    El este inscris deja in linia de design actuala a lui VW.
    El a fost "renascut" dupa Golf. Si Da Silva nu avea cum sa nu-i "transpuna" designul de pe Golf, dar intr-un mod mai placut.
    8 0
  • Blaa...
    uratanie
    N-am comantat nimic rau pana acum despre vreun model VW, am un VW, DAAR faceliftul asta e o mare porcarie. tot ce era frumos la masina asta au schimbat in prost, si tot ce era aiurea au lasat. cel mai naspa facelift care l-am vazut vreodata. chiar ca aduce putin a renault latitude. Iar LED-urile astea sunt super gay. sper sa treaca mai repede moda asta. Si mai sper un singur lucru : sa lase macar scirocco asa cum e. macar pana imi iau eu unu :)
    12 11
  • M-am lamurit...
    E clar au luat-o razna rau toti:
    -bmw incepe sa faca masini care abia le deosebesti una de alta
    -audi strica ce avea mai frumos (A5) cu un facelift aiurea
    -Mercedes strica C-Klasse cu facelift
    -Honda scoate un Civic cu un desing mizerabil
    -Vw strica o masina care a primit premii pt design si scoate porcaria asta de facelift.

    Cat de mult imi placea CC pentru liniile fluente, pentru ca iesea din tipare, cu atat mi se pare mai urat acest facelift penibil. Da, seamana de la o posta cu Latitude. Grila aia din fata au supradimensionat-o de zici ca e din alt film, doar asa sa dea bine la americani. (Nu uitati ca CC se vinde excelent in SUA). Stopurile nu mai au niciun farmec.
    Intr-un cuvant au stricat o masina cu adevarat frumoasa. Sa speram ca n-o sa-si bata joc si de Scirocco.
    15 12
  • loganisti...
    vw face pipi pe orice "renou"!!!, trebuie sa ma iau cu voi de gat ca sunteti numai loganisti pe aici...
    13 27
  • baaaaaa nebunilor!!!!!
    Ba da voi ce masini aveti ma de vb ca masina asta e urata?, daca v-ar da-o cineva de pomana v-ar placea..., terminatilor de loganisti si cu "renou"...de c***t...
    10 29
  • De la scikiroko s-a pornit noua filozofie de design VW! Asteptati degeaba face-lift!
    Daca nu poti sa faci diferenta intre modelele din gama BMW si Merc, inseamna ca ori ai o problema cu vederea ori nu poti sa vezi diferenta dintre tine si Lexington Steel!
    11 6
  • uuuuuaaaaaaaaaaaaa handicapatilor, loganistilor nu va vine sa credeti ca aveti carute si carucioare cu motor cu ponei, vb
    8 29
  • facelift... hm...
    nu mai are nimic din nonconformismul si puterea de surprindere a originalului...
    18 5
  • Shtrumph
    de ceeeeeeeeeeeee ????
    ati stricat frumusete de masina, de ce va bateti joc ?
    9 8
  • Era cat se poate de normal ca design-ul sa aminteasca de actualele Passat si Phaeton. In plus VW niciodata nu a stralucit (si nu va straluci) datorita design-ului extraordinar. Tocmai asta e unul din lucrurile pe care se bazeaza VW: sobrietate (lucru care mai departe poate fi interpretat ca seriozitate sau respect). Este si asta un artificiu de marketing.
    Pana una, alta eu zic ca e vorba si de obisnuita cu designul asta. Asa s-a spus si de Golf de exemplu, dar cu toate astea vanzarile nu au fost slabe niciodata.
    14 4
  • nemti prostovani
    Naspa. Emai frumos actualul model.Nemtii s-au prostit rau de tot!
    10 11
  • mda
    banala nu mai intoarce nimeni capul dupa ea si nu mai impresioneaza pe nimeni!!FElicitari!
    7 12
  • Masina este fumoasa in sine...
    ... până ce o compari cu vechea generaţie.

    Ăsta era farmecul la CC. Era era altceva. Era un Passat mai fluid, încânta ochiul, vibrai altfel când te uitai la maşină. Acum are un design clasic, cu accente bussines (linii tăiate drept, unghiuri). Plus că s-a pierdut nota acea de originalitate care făcea din CC (şi Scirocco) apariţii cu personalitate pe şosea.
    6 5
  • Banal e creierul voastru intoxicat cu renault si alte mizerii...
    8 18
  • restilizarea lui Fat Frumos.. in MumaPadurii :)
    15 9
  • 1. Strugurii-s acri...
    2. Critici de design o droaie ...
    3. Lasati timpul sa decida .
    12 7
  • VW se prosteste
    Am un Passat din 2007 ... Passat cc era visu real (inaccesibil era Mercedes CL sau CLS ...) dar faceliftu asta e chiar nasol asta e robabil viitoarea masina va fi o Japoneza ca ei fac chestii chiar misto acu ... Mitsubishi ASX sau Un Acord arata si se misca mult mai bine

    Plus is dezamagit de motorizarea Diesel 2.0 numai (se stie ce probleme are motoru 2.0 la VW ....)

    Acu o vreme am avut ovazia sa am vad in aceasi zi Vw cam toata gama Polo/Golf/Jeta/Passat.CC/Toareg (exceptand toaregu restu au cam acelasi interion 80-90% mi se pare execrabil ....)
    7 6
  • iulianiulianb
    ce tot va luati de renault. ce reprezinta vw in motorsport in comparatie cu renault...!!!???
    8 6
  • aparausanu
    Uite polo R WRC mai sus, nu vb de motorsport, acolo e alta treaba, n-are nici o legatura cu clio si ce mai au astia....
    3 6
  • Design
    Cu siguranta VW vrea sa l vanda si mai bine in SUA, dar totusi europenii au alte gusturi!
    Concluzionand: spatele arata bine, e in continuare fluid. Fata e oribila, prea mult crom, intr adevar seamana cu Latitude:))) Interiorul este clasic, nu straluceste, dar nici nu dezamageste. Motoarele.... asteptam o diversificare, update ceva... V6 benzina e clar pt piata din SUA, de aia nu s au obosit sa l schimbe. Dar 1.8 de 160 CP a fost imbunatatit pt noul A4, dus la 170 cp si micsorat consumul... De ce nu l au pus si aici..?! Era singura versiune care ma interesa......
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru