Volkswagen Passat hibrid se naşte dintr-o colaborare americano-britanică la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.03.2012
Două companii din SUA şi marea Britanie şi-au unit forţele pentru a dezvolta o versiune hibridă a actualului Passat. Prototipul lor câştigă 25 de cai putere şi îşi reduce emisiile.

Esential

142 de cai putere dezvoltă versiunea hibridă a Passat-ului.

Volkswagen va mai zăbovi câţiva ani până se va decide să lanseze o versiune hibrid a Passat-ului, însă o colaborare americano-britanică i-a luat-o înainte constructorului german. Englezii de la Controlled Power Technologies şi americanii de la Advanced Lead-Acid Battery Consortium au dezvoltat un sistem de propulsie alternativă pentru sedanul de clasă medie al germanilor.

Rezultatul colaborării lor va fi expus săptămâna viitoare la Geneva, scopul principal fiind acela de a demonstra că un motor pe benzină, ajutat de unul electric, poate oferi consumul şi emisiile unui diesel, fără a investi foarte mult în modificare şi producţie.

Ansamblul de propulsie cântăreşte în plus cu 79 de kilograme, însă este echipat şi cu instrumente de măsurare, ceea ce înseamnă că o versiune de serie ar putea fi şi mai uşoară.

Hibridul dispune de motorul TSI de 1.4 litri, asistat de o unitate electrică pentru a oferi 142 de cai putere şi 275de Nm, o îmbunătăţire clară a performanţelor versiunii convenţionale: 122 de cai şi 200 de Nm.

În plus, emisiile scad de la 140 la 130 de g/km.

Cele două companii mizează pe o nouă baterie plumb-carbon, mult mai eficientă decât actualele unităţi cu litiu-ion folosite la scară largă. În plus, această tehnologie ar putea fi mai puţin costisitoare decât sistemele hibride actuale.

via | carscoop

Comentarii (3)

  • GreenReport
    realitatea?
    Ii doare-n cot pe astia de la Volkswagen de poluare ! Bine ca s-au gasit niste prosti sa le faca reclama!
    17 12
  • AndreiRN
    Technologie
    Pai nu pe toti ii duce capul sa poata fi capabili de a adauga motoare electrice alaturi de cele termice.
    Dar pe cine duce ...... face.
    Sa nu uitam ca 80% din componentele VW sunt Made in China si asamblate in Mexic.
    5 7
  • vw are noroc sa ia de-a gata
    Astia de la vw produc niste masini urate de mama focului, pacat ca au calitate, dar vin si altii din urma si le sfla deja in ceafa.Daca aceste baterii cu Pb-Carbon sunt asa de bune inseamna ca in viitorul apropiat se pot pune pe orice masina, sa vedem ce pret are modificarea, daca micsorarea consumului este de natura sa amortizeze investitia repede, daca nu, nu isi are rostul.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru