Volkswagen pregăteşte un SUV cu şapte locuri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.01.2011
Americanii vor primi o versiune mai ieftină şi mai mare a lui Touareg. Modelul va avea şapte locuri, dar nu se ştie dacă va ajunge şi pe piaţa din Europa.

Cei de la Volkswagen vor realiza un SUV care va fi mai mare decât Touareg şi va oferi şapte locuri, dar va fi mai ieftin. Modelul este destinat pieţei din Statele Unite ale Americii, unde va fi comercializat pentru a compensa vânzările slabe ale lui Touareg, model care a avut de suferit din cauza poziţionării premium. Nu este clar dacă modelul va fi disponibil ulterior şi pe piaţa din Europa, dar acest lucru este puţin probabil.

Modelul cu şapte locuri de la Volkswagen ar fi fabricat la uzina din Chattanooga, din Tennessee, unde va fi construită şi versiunea americană a lui Passat. Platforma pe care va fi construită acest model va fi preluată de la Touareg, iar acesta va fi primul crossover de acest gen al concernului Volkswagen. Pentru piaţa din Europa, nemţii promovează în principal monovolume pentru persoanele care au nevoie de un automobil cu şapte locuri, dar SUV-urile se luptă cot la cot cu break-urile în Europa şi acest lucru ar putea duce la o versiune europeană a modelului pe care îl vor primi americanii în curând.

Scopul celor de la Volkswagen este de a atinge 800.000 de unităţi vândute pe an pe piaţa din Statele Unite ale Americii până în 2018.

În 2010, cei de la Volkswagen au vândut 256.830 de unităţi în SUA. Sunt şanse ca americanii să primească şi o versiune proprie a lui Polo, dar modelele Up! şi Amarok nu vor fi oferite pe piaţa americană. Nemţii nu au explicat de ce nu îşi vor oferi primul pick-up dedicat unei pieţe care adoră acest gen de autovehicule, Ford F-150 fiind cel mai bine vândut model în 2010 în SUA.

Via | Autoexpress

Comentarii (5)

  • george
    MAI DEGRABA PLATFORMA DE AMAROK,
    Nu de Touareg. Americanilor nu le sta in gat un SUV cu platforma de pick-up.
    Ei nu au nici o problema sa mearga cu o masina cu tehnologia anilor `80 si eventual cu fiabilitate de 3 lei...
    10 3
  • Da, americanii pe cat sunt de dezvoltati in alte domenii, la tehnologia folosita la industria auto au ramas in urma, or fi ei f pragmatici, dar ofera si acum la multe modele cu pretentii suspensii rigide, chiar cu foi ca la Sprinter pe unele dintre modelele sportive.Acum vor veni cei ce spun ca masinile americane matura pe jos cu cele europene.
    13 5
  • vw
    deja se comercializeaza unul cu 7 locuri vw ROUTAN
    4 2
  • ......
    un prapadit...
    @Dan
    Ai gresit! Tu mori de foame si mamica ta matura pe jos prin scoli.
    4 6
  • Un terminat no name
    Ai vreun Chevrolet Spark si te-ai simtit lezat?
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru