Volkswagen reînvie numele Lupo

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.07.2010
Conceptul Up va da naştere în 2011 noului Lupo. VW merge pe aceeaşi linie pe care a călcat în cazul conceptului Iroc şi a modelului de serie Scirocco.

Esential

2011 este anul în care VW va lansa în Europa noul Lupo.

Surse din cadrul Volkswagen citate de britanicii de la Autocar susţin că viitorul model de serie care va fi dezvoltat cu plecare de la conceptul Up se va numi Lupo. Germanii vor readuce astfel în prim-plan o denumire care a dispărut în 2005 din nomenclatura proprie.

Noul model de oraş al constructorului din Wolfsburg va fi construit în Slovacia şi va deveni cel mai mic membru al gamei Volkswagen. Deşi iniţial trebuia să aibă o arhitectură care ar fi favorizat spaţiul interior şi cel pentru bagaje (tracţiune spate şi motor amplasat posterior), problema costurilor i-a făcut pe germani să se răzgândească.

Conform primelor informaţii, preţul unui VW Lupo va fi ceva mai ridicat decât cel al unui Dacia Sandero, model clasat cu un segment mai sus, dar mai mic decât cel al lui Polo. Scopul celor de la Volkswagen: atragerea unor clienţi noi pentru marcă. Principalul rival al trioului Citroen C1, Peugeot 107 şi Toyota Aygo va dispune la lansare de un motor pe benzină de 65 CP şi de unul diesel de 75 CP.

Noul model Volkswagen va avea ulterior şi o versiune cu cinci uşi, care va fi lansată în 2012 deodată cu un propulsor turbo de un litru şi 85 CP.

via | Autocar

Comentarii (6)

  • Bogdan
    Suzuki ofera 250 $ celor care au facut un drive-test cu Kizashi si au cumparat ulterior un model al concurentei
    http://suzukifan.com/2010/07/16/suzuki-gives-you-250-if-you-dont-buy-a-kizashi/
    1 1
  • Lupo e un Polo mai mic, care Polo e un Golf mai mic...pare frumoasa schita cu noul Polo :)
    4 1
  • frumusik masina.......
    insa prima generatie (inplicit si Seat Arosa)erau cam 'de muieri'
    1 2
  • BestBoy
    si asta va fii tot de muieri!
    1 0
  • schita
    din schita inteleg ca va avea jante de 19" sau de 21", tipic....alta petarda de masina, de ce oare nu au mai fabricat-o? avea prea mult succes, d-asta!!!
    0 0
  • tot un hoit...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru