Volkswagen Santana, din 1983 pana in 2012 pe piata chineza

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.05.2009
Celebrul model Volkswagen Santana, vandut din 1983 si pana in prezent pe piata chineza, va iesi din productie in 2012.

Volkswagen incearca sa devina un actor important pe piata din China, incercand sa isi atraga publicul si cu ajutorul unor modele ieftine. Este exemplul celebrului Santana, derivat din modelul Passat B1 (1981), care exista pe piata din tara Marelui Zid din 1983, timp in care s-a vandut in 3.2 milioane de unitati.

Santana se vinde bine si in prezent, multumita cererii pentru model ca vehicul de taxi. Criza economica nu pare sa se resimta foarte tare pe piata chineza, unde Volkswagen se asteapta sa livreze numai anul acesta 86.572 de unitati ale modelului.

Recent insa, constructorul german a anuntat ca va pune capat productiei modelului legendar, acesta urmand sa iasa de pe linia de asamblare in anul 2012. Pana atunci insa, Volkswagen spera ca va mai vinde cel putin 170.000 de exemplare ale modelului Santana.

Odata cu inchiderea productiei pentru vechiul model, publicul va ramane si fara versiunea 3000, un derivat din Santana, mult mai bine echipat: cu climatizare, airbag-uri si ABS.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • gigi kent
    Ce frumos e! Am avut si eu un Audi 100 identic in anii '90.
    4 2
  • emilio
    frumosu ca frumosu, dar...
    Mai ales rezistent. Am avut un benzinar de 2.0, ce masina dom-le, ce masina...beton. In veci n-or sa se mai faca asemenea masini. Era 95% tabla, nu ca acum, 95% plastic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru