Volkswagen sarbatoreste 60 de ani de la debutul lui Transporter

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 12.03.2010
Germanii de la Volkswagen sarbatoresc sase decenii de la debutul lui Transporter T2, model produs timp de 17 ani.

In urma cu 60 de ani, ieseau primele exemplare Transporter de pe linia de productie a fabricii Volkswagen din Wolfsburg. Sase ani mai tarziu, dupa productia a 160.000 de unitati, VW muta productia primei generatii a lui Transporter la fabrica din Hanovra. In prima faza VW Transporter T1 a fost produs timp de 17 ani cu o singura motorizare – de 25 CP si o sarcina utila maxima de 750 kilograme. Ulterior, motorul lui Trasporter este imbunatatit astfel incat sa ofere 44 CP pentru versiunea T2, iar Transporter T5 este oferit acum si intr-o versiune de 180 CP.

Cei de la Volkswagen sunt deosebit de mandri de fidelitatea clientilor care aleg un Transporter, 59% dintre clientii care aleg un Transporter nou fiind soferi care au incercat si un vehicul comercial de la Volkswagen, iar 81% dintre acestia fiind fosti posesori de Transporter. In cazul lui Multivan, cei de la Volkswagen au intampinat aceeasi fidelitate mentionata mai sus. Germanii de la VW au descoperit ca 72% din clientii lui Multivan au mai condus un autovehicul fabrica de Volkswagen AG.

Volkswagen Transporter T2 a fost dezvoltat in urma unei schite create de Ben Pon, importatorul Volkswagen in Olanda. Acesta a desenat o schita a lui Transporter in 1947 intr-un bloc-notes si l-a convins pe directorul de atunci al Volkswagen, Heinrich Nordhoff, sa implementeze ideea sa in productie.

Volkswagen Transporter T2 a fost construit pe o platforma inspirata din cea a lui VW Beetle T1, cu modificari semnificative pentru a mari masa utila si a adapta o noua caroserie.

Via | Volkswagen

Comentarii (7)

  • Bravo !
    Respect pentru aceasta masina !
    17 1
  • T1 sau T2 ?
    "debutul lui Transporter T2, model produs timp de 17 ani." apoi spuneti : " VW Transporter T1 a fost produs timp de 17 ani" . Stiu ce spun asa ca sper sa corectati greseala !
    8 0
  • acelasi
    pe astfel de masini s-a ridicat Germania iar noua ne pute Loganul

    mi-e scarba :( de toti cocalarii, borfasii, smecherii si toparlanoii carora le cad outzele daca nu isi poarta slaninele acoperite de tricouri mulate si transpirate intr-un SH recuperat din vreun cimitir de masini.

    Bravo "zi germans" !!!
    14 8
  • @acelasi dobitoc
    "pe astfel de masini s-a ridicat Germania",cand nemtii faceau astfel de masini noi nu coborasem din caruta .Cand nemtii se apucau sa faca masina asta in Romania era foamete la propriu,intreabai pe altii mai in varsta ca sa te convingi.Daca tot vrei sa faci comparatii vezi ce fac nemtii acum si compara cu Logan-ul,masina asta a fost prea tare pt vremea ei .Masinile astea au fost folosite si 30de ani fara reparatii majore,cred ca mai sunt si acum locuri in lume unde se mai folosesc asa ca nu mai face comparatii tampite, si daca cineva nu are aceasi parere cu tine in privinta Duster-ului nu insemna ca e cocalar,borfas,etc,inseamna ca esti tu dobitoc.
    10 9
  • acelasi
    la pescuit de gusteri transpirati
    a fost de-ajuns sa fie aruncata momeala, asa, la "oha" ca deja ti-ai itit capatana ca rahatul la suprafata apei.

    ...ma opresc aici, n-am chef sa fiu banat pentru a demonstra ce este evident.

    PS. nu iti mai acorda voturi pozitive. Inteleg ca iti place sa te auto-satisfaci dar incearca sa-ti desfasori "activitatile intelectuale" in propria baie. Ok?
    5 13
  • Au aparut primele poze spion cu interiorul noii generatii Suzuki Swift ce va debuta in 2011
    http://www.alvolante.it/gallery/19720
    0 3
  • taranii au tdiuri
    TDI = rasnite
    inainte vw (masina poporului) transporter era condus de hyppie...acum e condus de cocalari
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru