Volkswagen Scirocco R by B&B: poseidonul nemtilor

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 24.03.2010
Casa de tuning B&B Automobiltechnik a creat un pachet de performanta pentru Scirocco R care ajuta coupe-ul german sa dezvolte pana la 362 de cai putere.

Esential

362 CP livreaza Scirocco R prin intermediul celui de-al treilea pachet de performanta
4.8 secunde ii trebuuie lui Scirocco R sa ajunga la 100 de km/h

Casa de tuning B&B Automobiltechnik si-a prezentat viziunea proprie asupra lui Scirocco R. Tunerii au creat un pachet aerodinamic si de performanta care ii imprima coupe-ului german un plus de agresivitate si totodata ii ofera un aer mult mai sportiv. Programul tunerilor de la B&B se compune din trei pachete, cu ajutorul carora puterea oferita de propulsorul de 2.0 litri al lui Scirocco R poate ajunge pana la 362 de cai putere.

Primul pachet creat de B&B ii aduce coupe-ului german un plus de 45 de cai putere, ajungand astfel sa produca 310 CP. Cel de-al doilea pachet de performanta ofera 324 de cai putere, iar cireasa de pe tort a nemtilor se traduce prin 362 de cai putere si o viteza maxima de 280 de km/h. Cu ajutorul ultimului pachet de performanta Scirocco R sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 4.9 secunde, cu 8 zecimi mai putin decat versiunea de serie.

Pentru ca Scirocco R sa ajunga la aceste performante, inginerii B&B au optat pentru montarea unui turbocompresor mai mare si a unui sistem de evacuare mult mai performant.

Modificarile sunt incheiate de resoftarea unitatii ECU si de montarea unui sistem de racire nou.

Acest surplus de putere a impus o serie de modificari ale manverabilitatii si stabilitatii masinii, fapt pentru care tunerii germani au micsorat garda la sol cu 30 de mm prin intermediul unui nou set de suspensii. Cei 362 de cai putere sunt tinuti in frau cu ajutorul unui nou sistem de franare mult mai performant. La exterior tunerii au optat pentru jante de 19 sau 20 de inch, pe care le-au incaltat cu pneuri de inalta performanta.

Via | leblogauto

Comentarii (9)

  • nu e cam mult pentru 2Litri?
    0 0
  • Nu e cam mult pentru tractiune fata?...
    0 1
  • nu e mult pentru 2 litri (vezi evo), in schimb e mult pentru tractiune :)
    2 0
  • aproape jumatate
    se ajunge si la 600cp din 2000cmc :)
    3 0
  • De unica folosinta
    @all
    E enorm de mult pt VW,la ce fiabilitate au,poate il va tine motorul sa dea doua ture pe Nurburgring...dupa care alt motor,alt pachet tuning,alta transmisie si distractia continua...
    3 4
  • aramis
    @De unica folosinta
    Ingineru lu' peste,atotstiutorul,omul care a avut toate masinile din lume,cel care a testat tot ce se putea testa,eminenta cenusie din spatele proiectantilor de motoare,lumineaza-ne cu stiinta ta si pe noi muritorii de rand care avem in garaj un motor asemanator si-l conducem de aproximativ 3 ani fara nici un fel de probleme,cum este cu fiabilitatea!!!Ai vazut(ca de condus...)masini si in alata parte decat in poze pe net si la altii pe strada!?!Mi-as paria viata fara nici un fel de emotie,ca nu!Dar tu urmezi trendul retarzilor(putini la numar,dar perseverenti)care striga huoo vw pe toate siteurile auto.D-aia nu vand astia in draci,d-aia nu ies pe primele locuri la preferinte in mai toate topurile auto europene,d-aia n-au ajuns nr 1 mondial,ca strigati voi huoo.Nu va blamez,va plang de mila!A...vorbeam deuna zi cu administratorul unui site de profil si-mi spunea ca ip-urile cu huooo sunt cam aceleasi,dar numele de user difera.Ce sa fie oare!??!ESTE DOUA PESTE(ca sa parafrazez o melodie celebra odata)!HMMM!!Atat.te-am bagat prea mult in seama si risc sa te fac sa te crezi important!
    11 3
  • @aramis
    mi-a placut comentariu tau!
    0 0
  • Alexandru
    @me
    Deci o masina nemteasca e tot o masina nemteasca , am un Golf 6 Tsi si sunt foarte Multumit de el , de cand eram copil imi doream un Golf , si uite ca s-a dovedit a fi cum m-am asteptat.

    Volkswagen e o firma foarte tare.
    0 1
  • Rhadoo
    pachet aerodinamic?
    unde e pachetul aerodinamic? eu nu il vad....ma poate ajuta cineva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru