Volkswagen si BMW renunta la contractele cu Magna

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.09.2009
Volkswagen si BMW intentioneaza sa rupa contractele cu Magna, dupa ce compania austro-canadiana a preluat pachetul de actiuni majoritar al Opel.

Decizia de a prelua fraiele constructorului german Opel incepe sa aiba repercusiuni asupra celor de la Magna. Compania austro-canadiana este in pericol sa isi piarda contractele incheiate cu nume mari din industrie, mai exact Volkswagen si BMW.

Cei doi constructori germani s-au aratat nemultumiti de mutarea Magna, care se alatura astfel concurentei. In acest moment, austro-canadienii furnizeaza componente auto pentru cele doua grupuri nemtesti si in plus, in cazul BMW, se ocupa de productia actualului X3 si a viitorul MINI Countryman.

Dupa anuntul oficial de preluare a Opel, reactiile nu au intarziat sa apara. Ferdinand Piech, presedintele consiliului de administratie Volkswagen, a declarat: "Nu ne place ca furnizorii nostri sa se transforme in concurentii nostri. Se pare ca aceasta regula este valabila si pentru ceilalti constructori (BMW). Daca vom intrerupe colaborarea cu Magna vom gasi fara probleme un alt furnizor."

Ideea lui Piech este impartasita si de Friedrich Eichiner, directorul financiar BMW, care a declarat ca pana in prezent bavarezii au colaborat bine cu Magna, insa strategia austro-canadienilor s-a schimbat.

"Acest lucru inseamna ca trebuie sa ne cautam un alt furnizor"

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru