Volkswagen testeaza pe sosea modele pe hidrogen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.10.2009
Comercializarea vehiculelor pe hidrogen devine, pe zi ce trece, un lucru mai apropiat de realitate. Volkswagen face primii sai pasi in aceasta directie, prin testarea a sase modele cu hidrogen pe strazile din Berlin.

Inginerii Volkswagen testeaza trei modele pe hidrogen in Berlin, pentru a studia utilitatea acestora in viata de zi cu zi. Astfel, inginerii VAG vor testa doua VW Tiguan HyMotion, doua Caddy Maxi HyMotion si doua Audi Q5 HFC in conditii reale de trafic. Testul va incepe la sfarsitul lunii octombrie, iar rezultatele cercetarilor vor fi aplicate pe viitoarele modele de test de la Volkswagen.

La fel ca ceilalti constructori de automobile, cei de la Volkswagen au declarat ca o infrastructura de alimentare cu hidrogen este esentiala pentru viitorul acestor vehicule cu zero emisii de carbon. Tocmai de aceea exista Asociatia Clean Energy Partnership. Aceasta asociatie este formata de companiile BMW, Daimler,Chrysler,Ford, GM, Opel, Hydro AG, Linde & Shell Hydrogen, StatoillHydro, Total, Vattenfall Europe si Volkswagen AG.

Proiectul vehiculelor pe hidrogen are trei faze, care se vor derula pana in 2016. Primele doua faze se vor incheia pana la sfarsitul anului 2010 si implica imbunatatirea vehiculelor pe hidrogen pentru utilizarea zilnica. Din primele doua faze face parte si largirea retelei de distributie a hidrogenului, care trebuie sa creasca rapid in urmatorii ani.

Cea dea treia faza implica modificarea acestor vehicule pentru piata de transport, care va avea loc pana in anul 2016.

Via | Oneeightturbo

Comentarii (1)

  • Ferea ca sar cazanele-n aer
    Astia-s nebuni de-si plimba bombele prin Berlin. Daca le fac la fel de fiabile pecum modelele lor de-acum, vor fi masinile preferate ale teroristilor sinucigasi. Parca si vad o reclama: "Sunt Abdul Aziz si am ales un Caddy hidrogen pentru a elimina imperialismul intr-un mod mai curat si mai uscat".
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru