Volkswagen Up! a venit la Frankfurt

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 13.09.2011
Constructorul german Volkswagen a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt versiunea de producţie a lui Volkswagen Up!.

Constructorul german Volkswagen a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt noul Up!. Noul model de oraş al germanilor va avea o lungime de 3.540 mm, o lăţime de 1.640 mm şi va măsura 1.489 mm în înălţime. VW Up! este capabil să transporte patru adulţi şi oferă un portbagaj cu o capacitate de 251 de litri, iar în cazul în care scaunele din spate sunt rabatate, volumul oferit de modelul de oraş german ajunge la 951 de litri.

Volkswagen Up! are la bază platforma MQB, o structură modulară ce a fost concepută pentru a putea fi utilizată în anii viitori şi pe Polo, Golf sau Passat. La capitolul motorizări, nemţii vor oferi pentru început două versiuni de putere ale propulsorului de 1.0 litri cu trei cilindri. Prima dintre aceastea va dezvolta 60 de cai, în timp ce versiunea supraalimentată va fi capabilă să ofere 75 de cai putere. De asemenea, Volkswagen a pregătit şi versiune pe GPL care produce 68 de cai putere.

În ceea ce priveşte consumul de carburant, oficialii Volkswagen au anunţat că versiunea de 60 de cai echipată cu tehnologia BlueMotion şi sistem Start/Stop va parcurge 100 de kilometri cu doar 4.2 litri. Volkswagen Up! va fi disponibil în trei versiuni de echipare botezate forte sugestiv de germani.

Versiunea entry-level poartă denumirea de take Up!, este urmată de varianta move Up!, iar echiparea de top a fost botezată high Up!. Odată cu lansarea pe piaţă, micuţul model de oraş al nemţilor va mai beneficia de versiunile white Up! şi black Up!, variante care au la bază echiparea high Up!.

În Germania, micuţul model de oraş de la Volkswagen va putea fi achiziţionat începând cu 9.850 de euro, preţ în care intră şi sistemul ESP.

Mai mult decât atât, germanii au venit la Frankfurt cu o întreagă familie bazată pe Up!.

Volkswagen e-Up!

Germanii au venit la Frankfurt alături de un studiu care prefigurează o versiune electrică a lui Up!. Pentru a ne da seama că vorbim despre o versiune electrică, germanii au operat o serie de modificări la nivel estetic, mai ales în partea din faţă a maşinii. "S-a decis: o versiune de producţie a lui e-Up! va fi lansată pe piaţă în 2013", a declarat Ulrich Hackenberg, membru al conducerii VW.

Volkswagen Eco Up!

Pentru cei care nu îşi doresc o maşină electrică, dar totuşi vor să salveze planeta, germanii au pregătit eco Up!. Astfel, nemţii au creat un Up! care foloseşte CNG şi, totodată beneficiază de serviciile tehnologiei BlueMotion. În urma acestor modificări, eco Up! reuşeşte să elimine în atmosferă doar 79 g/km de CO2. Oficialii VW au spus că am ales această metodă întrucât un sistem hibrid pe un model atât de mic este mult prea costisitor.

Volkswagen Buggy Up!

La standul germanilor şi-a făcut apariţia conceptul Buggy Up!, o reinterpretare modernă a vehiculului născut în 1960 pe baza lui Beetle. Noul prototip este derivat din actualul Up!, după cum o spune şi numele, caroseria fiind însă intens modificată. Cu o gardă la sol redusă cu 20 de mm, Buggy Up renunţă la portbagaj, la montantul posterior şi adoptă o structură deschisă, asemănătoare celei unui cabrio convenţional.

Volkswagen Up! Azzura Sailing Team

Azzura Sailing Team este numele unui club de yachting din Costa Smeralda. Conceptul germanilor prezintă o maşină mică, decapotabilă şi foarte prietenoasă cu mediul.

A fost desenat de Giorgetto Giugiaro şi Walter de Silva, iar experienţa celor doi designeri în lumea nautică a dus la o interpretare cât mai exactă a ideilor lor.

Volkswagen Cross Up!

Deşi Cross Up! rămâne doar un concept acesta arată două aspecte foarte clare. Primul dintre acestea este imaginea unui Up! cu patru uşi, iar cel de-al doilea aspect este constituit de imaginea unui Volkswagen Up! cu patru uşi într-o versiune similară cu cea a unui crossover. De asemenea, conceptul Cross Up! dispune de bare de protecţie întărite, un scut de protecţie atât pentru faţă cât şi pentru spate.

Volkswagen GT Up!

Prin conceptul GT uP! germanii au vrut să ne prezinte o versiune ceva mai potentă a micuţului model de oraş. Astfel, conceptul nemţilor produce 100 de cai putere, iar împreună cu masa de doar 900 de kilograme, fac din GT Up! un model mult mai dinamic şi mai distractiv de condus.

Via | Volkswagen

Comentarii (2)

  • ****
    """În ceea ce priveşte consumul de carburant, oficialii Volkswagen au anunţat că versiunea de 60 de cai echipată cu tehnologia BlueMotion şi sistem Start/Stop va parcurge 100 de kilometri cu doar 4.2 litri""

    Unde consuma atata urban,extraurban ,mixt ???? daca e extraurban consumul la fel ca la concurenta fara star/stop.
    1 0
  • s-ar putea
    s-ar putea ca**consumul sa fie mixt, 16.tdi pe golf are 3.9 declarat extraurban
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru