Volkswagen va lansa Polo SUV

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 01.07.2008
Volkswagen intentioneaza sa lanseze in 2010 un nou model SUV care va fi un derivat al subcompactului Polo.

Esential

2010 este anult in care este preconizata lansarea viitorului Volkswagen Polo SUV.

Volkswagen nu se opreste la Tiguan si se orienteaza tot mai mult catre segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici. Astfel, in 2010 este asteptat un nou model care va utiliza tractiunea integrala 4Motion, de aceasta data fiind vorba de un model derivat din subcompactul Polo, o continuarea a ideii aplicate la Polo Cross (foto).

Walter da Silva, directorul de design VW, a precizat faptul ca, din punct de vedere stilistic, viitoarele modele Volkswagen nu vor beneficia de acelasi design cu modelele Audi pentru a permite producatorului din urma sa se remarce. De asemenea, automobilele marca Audi vor primi mai multa atentia de la designerii germanilor pentru ca este un brand premium. Asadar, este de asteptat ca viitorul Volkswagen Polo SUV sa aiba un aspect simplu, dar prin care se va identifica linia generala de design a brandului, in special la grila frontala.

Cel mai probabil, propulsoarele noii versiuni Polo vor fi imprumutate de la modelul clasic. Motorizarile TDI vor fi oferite cu prioritate datorita cuplului marit pe care il dezvolta, necesar pentru a fi transmis rotilor prin intermediul sistemului de tractiune integrala. Alte unitati pentru care se vor putea opta in echiparea lui Polo SUV sunt: 1.4 TSI, o unitate cu trei cilindri de 1.2 litri, un nou propulsor TSI de 1.2 litri care va dezvolta 105 CP, precum si unitatile TDI de 1.4 si 1.6 litri.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru