Volvo pregateste un C30 electric

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 08.08.2009
Constructorul suedez Volvo va demara un proiect in colaborare cu americanii de la Ener1 pentru crearea unui model C30 complet electric.

Este cunoscut faptul ca Volvo pregateste o versiune hibrida a modelului V70. O parte din tehnologia folosita in cadrul acestui proiect este dezvoltata impreuna cu gigantul energetic american Ener1, companie cu care Volvo colaboreaza de 3 ani.

Volvo V70 hibrid este asteptat pe piata auto in anul 2012, iar cei de la Ener1 spera sa fie alesi ca furnizori pentru bateriile utilizate in fabricarea acestui automobil. Se pare ca modelul V70 nu va fi singurul automobil ecologic fabricat in colaborare cu americanii.

Conform unor surse anonime, producatorul suedez planuieste o versiune complet electrica a hatchback-ului C30. Motivul principal pentru care Volvo doreste crearea unui astfel de model il reprezinta parteneriatul cu producatorul de baterii american, iar demararea acestui proiect ar putea veni intr-un timp foarte scurt.

via | allcarselectric

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Super cool!
    1 2
  • asta da
    ole
    perfect
    2 0
  • mihai2001
    Sa faca ceva nou
    Vreau sa vad ca vin o data cu solutii mai viabile pentru piata auto, cred ca o imbunatatire a deignului ar creste cota de piata pe multe piete din Europa.

    P.S. Masini estraordinare si bine gandite
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru