VW a devenit cea mai valoroasa companie a lumii!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.10.2008
Dupe ce Porsche si-a exprimat disponibilitatea de a cumpara 75% din VW, actiunile Volkswagen au crescut ametitor.

Haosul care acopera lumea economica in aceasta perioada reuseste sa intoarca pe toate fetele bursele lumii.

In urma anuntului Porsche conform caruia compania germana doreste sa cumpere peste 75% din VW Group, actiunile Volkswagen la bursa au crescut ieri ametitor, cu peste 400%. In aceste conditii, VW a devenit, pentru o perioada, cea mai valoroasa companie la nivel mondial, depasind Exxon.

Actiunile VW, care la deschiderea tranzatiilor ajungeau la 210 euro, au trecut brusc de granita celor 1000 de euro, acestea revenind pe parcurs si ajungand la un nivel ceva mai echilibrat, de 643 de euro.

Astazi, actiunile Volkswagen au scazut cu 45%, dar si in aceste conditii compania germana este extrem de bine cotata la bursa.

via | SeekingAlpha

 

Taguri: Porsche, VW, Volkswagen

Comentarii (2)

  • stefan
    stefan@pstv.ro
    A fost numai ieri cea mai capitalizata din lume
    Azi valoarea actiunilor a scazut cu 45% la 515 euro, ceea ce inseamna o capitalizare de numai 157 mld euro. Porsche detine momentan 40% din VW si se pare ca nu va ajunge asa usor la 75%; au anuntat ca nu vor cumpara decat 5% in viitorul apropiat si in nici un caz la preturile din ultimele zile. Deci se pare ca a fost o bula speculativa; foarte multi au castigat in ultimele zile, dar cred ca si mai multi au pierdut
    0 0
  • Cristian
    Porsche-VW
    Porsche Automobil Holding SE detine in momentul de fata 42.6% din actiunile grupului VW,iar in plus mai are prin derivate options inca 31.5% din VW,in total 74.1%.Cum landul Saxonia Inferioara detine 20% din VW,pe piata se mai tranzactioneaza liber aprox 5% din actiuni.Pretul a explodat ieri datorita faptului ca fondurile de investitii care au cumparat short actiuni VW pariind ca vor scadea s-au grabit sa-si inchida pozitiile fiind luati prin surprindere de manevra geniala a lui Porsche.Fondurile de investitii si unele banci se asteptau ca Porsche sa cumpere 50% si nu 75% din VW.Ieri se estimeaza ca fondurile de investitii si unele banci au pierdut intre 15 si 20 miliarde de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru