VW a inregistrat in 2008 venituri de 85 miliarde euro

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 31.10.2008
Grupul VW a inregistrat cresteri la toate capitolele in primele noua luni ale anului.

Esential

4.9 miliarde de euro este profitul operational inregistrat de grupul VW.

Criza economica mondiala nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru toata lumea. Volkswagen a publicat rezultatele financiare aferente primelor 9 luni ale anului si, conform acestora, grupul german a reusit sa pacaleasca rezultatele negative inregistrate de industria auto in general.

Profitul operational inregistrat de VW a ajuns la 4.9 miliarde de euro, cu 15% mai mult decat anul trecut. Mai mult, VW a anuntat un profit dupa impozitare de 3.7 miliarde euro, cu 28.5% mai mult decat in primele noua luni ale anului trecut.

Rezultatele inregistrate de germanii de la VW au fost pozitive la toate capitolele. CEO Martin Winterkorn a anuntat ca veniturile incasate din vanzari au cunoscut o crestere de 5.5% pana la valoarea de 85 de miliarde euro. In primele noua luni din 2009, VW a livrat 4.8 milioane de unitati, ceea ce consemneaza o crestere de aproape 4 procente.

Rezultatele inregistrate de marcile din grupul VW au fost contradictorii. Brandul Volkswagen a fost principalul motor al cresterii inregistrate la nivel de grup, cu o crestere de 37% a profitului operational, pana la valoarea de 1.9 miliarde de euro.

Profitul operational al Audi a avut, de asemenea, o crestere importanta, nivelul acestuia fiind stabilit la 2.1 miliarde de euro. In plus, marcile de lux Lamborghini si Bentley au inregistrat cresteri substantiale.

Cea mai importanta crestere a fost consemnata in dreptul diviziei de vehicule comerciale, care si-a dublat profitul operational. De cealalta parte, SEAT si Skoda au inregistrat rezultate negative.

Daca Skoda a suferit mai ales din cauza ratei de schimb nefavorabile euro-coroana, Seat a inregistrat rezultate dezastruoase din cauza prabusirii pietei auto din Spania.

Via | VW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru