VW pregateste Polo Coupe, fratele mai mic al lui Scirocco

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.05.2009
Conform presei din Marea Britanie, Volkswagen pregateste o versiune radicala a lui Polo, care va prelua liniile sportive ale lui Scirocco si designul frontal al conceptului Bluesport.

Volkswagen pregateste in secret lansarea unei versiuni coupe a noului Polo. Desi in prima faza am putea crede ca aceasta va fi o simpla versiune cu trei usi a modelului german, vestile care vin dinspre Wolfsburg sunt imbucuratoare: vorbim de un coupe in adevaratul sens al cuvantului, acesta urmand sa intre in gama nemtilor sub Scirocco, cu care va imparti profilul sportiv. Totusi, principala sursa de inspiratie pentru liniile viitorului model va fi Bluesport Concept, roadsterul prototip prezentat de Volkswagen la inceputul acestui an, la Detroit.

Conform britanicilor de la AutoExpress, noul model va fi cel mai agresiv model din gama noului Polo, urmand sa imprumute gama de motoare TSI de 1.4 litri care va culmina cu o versiune de 180 de cai cuplata la deja cunoscuta cutie DSG cu sapte trepte. Acelasi motor va putea fi regasit, de altfel, si sub capota viitorului Polo GTI.

Noul model se va adresa celor care nu se pot ridica la nivelul de pret al lui Scirocco, dar care isi doresc o aparitie ceva mai agresiva decat Polo GTI.

In cazul in care modelul va iesi intr-adevar pe piata, ramane de vazut care va fi pretul acestuia.

via | AutoExpress

Comentarii (9)

  • Gabriel
    Blue sports
    asta e blue sports concept devenit realitat... foarte misto
    Vreau si eu :))
    9 1
  • asta
    imi place mai mult decat SCIRROCO. care mi se pare prea lat si cu spatele prea ingust si umerii aia din spate prea mari.....parerea mea......
    8 2
  • Bogdan
    nemtii se iau dupa chinezi
    Asta e o copie dupa Megane Coupe sau cum? Ba nemtzalaii astia nu au imaginatie de loc fura totul de la concurenta. Patetic.
    3 19
  • @Bogdan
    Dupa opinia unora care lasa commenturi pe site totul pleaca de la francezi :)
    Noroc de ei ca se mai taraie si nemtii sa mai scoata cate o masina cu design si motor nou, nu ? :P
    12 0
  • da e super frumos!!!
    11 0
  • miniPolo
    Mi se pare ca au facut o miscare inteligenta cei de la VW. Adica din cate intuiesc eu ... Polo va fi Mini-ul lor ...
    6 1
  • Etienne
    Polo Coupe
    Deocamdata e doar un desen al unui baiat talentat de o revista , deci nimic oficial. Totusi daca ar arata asa succesul e garantat, avand in vedere liniile plictisitoare ale majoritatii modelelor din clasa mica de pe piata.
    2 1
  • La VW nu le-a dat nimeni vestea ca e criza ...? Nu e rau ca cineva se mai dezvolta pe vremurile astea, dar daca ar fi o mare piata pentru asa ceva nu ar trebui sa fie maimulte MX-5 pe piata, sau Tigra?
    0 3
  • Maka, nu e chiar asa.
    Perioada de criza este un moment excelent pentru a dezvolta noi modele, asta daca esti un producator pe val, pentru ca: 1.furnizorilor de piese le cam tremura nadragii pe ei din cauza numeroaselor falimente din industria auto ce duc la scaderea comenzilor si isi reduc implicit costurile, contribuind la investitii mai mici in modele noi si 2.grosul clientilor de acum nu il mai reprezinta persoanele juridice, care nu dadeau 2 bani pe inovatie tehnologica, avand ca target doar pe 2 criterii, ieftin si practic, ci clientii persoane fizice, mult mai atrase de nou, inedit, tehnologic avansat si asa mai departe. Cu cat mai multe derivate de carsoerie pe aceeasi platforma ai, cu atat mai mari sunt sansele de a atrage clienti din toate categoriile.
    VW group este un exemplu paradoxal, construiesc o sumedenie de modele pe 1-2 platforme cu mici derivate, practic, si totusi au succes enorm. De ce? Pentru ca majoritatea ori nu stiu, ori nu dau 2 bani pe faptul ca Passat sau A4 folosesc aceeasi platforma cu Skoda Octavia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru