VW Up! va deveni noul VW Lupo

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.02.2008
Viitoarea generatie a modelului de oras Volkswagen nu se va numi Up!, precum conceptul, ci Lupo, un nume deja cunoscut.

Esential

2011 este anul in care va fi lansata noua generatie VW Lupo.

Intrarea in productia de serie a conceptului citadin Up!, prezentat de Volkswagen in premiera mondiala la Frankfurt, nu va coincide cu o schimbare de nume pentru reprezentantul marcii in segmentul A. Astfel, modelul care va deriva din Up! se va numi Lupo, un nume cunoscut deja de toata lumea si utilizat ultima data in 2004, odata cu iesirea din serie a penltimei generatii a masinii de oras Volkswagen (denumita de atunci Fox).

Volkswagen va urma, in acest caz, aceeasi filosofie pe care a adoptat- in cazul coupe-ului Scirocco, numele conceptului din care sta sa derive noul model fiind IROC. Motivul? Iroc este partea mediana a numelui Scirocco (Sc-IROC-co), la fel cum Up! este partea mediana a numelui Lupo (L-UP-o).

Conform Worldcarfans, care citeaza surse interne Volkswagen, noua generatie Lupo va fi lansata oficial in 2011, cel mai probabil in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Aceasta lansare va fi urmata de intrarea in productie a primului derivat din noua familie de modele de oras, urmasul conceptului Space Up!, un mini-monovolum pentru familiile din marile aglomerari urbane.

Pe lista mai apar Cross Up! (o varianta pregatita pentru off-road, care in serie urmeaza sa se numeasca Cross Lupo).

Toate versiunile familiei viitorului Lupo vor dispune de motor amplasat posterior, Volkswagen revenind astfel la traditia inceputa odata cu lansarea lui Beetle, dar la care s-a renuntat pe parcurs.

Via | WorldCarFans  

Taguri: , Lupo, VW, Volkswagen, space up!, up!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru