Zagato reconstruieste Lancia Aurelia dupa doua fotografii

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.04.2008
Zagato a reusit sa reconstruiasca legendarul model Lancia Aurelia Sport, vechi de 70 de ani, dupa doua fotografii.

Esential

150.000 de euro costa un exemplar Lancia Aurelia Sport, reprodus de Zagato.
126 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Lancia Aurelia Sport.
46 de cai putere dezvolta motorul instalat pe Lancia Aurelia Sport.

In urma cu un an va dezvaluiam intentia casei italiene de design Zagato de a reconstrui un model legendar, vechi de 70 de ani, folosindu-se doar de o serie de fotografii alb negru. Se pare ca eforturile designerilor au fost incununate de succes ei reusind sa dea nastere unui exemplar Lancia Aurelia Sport, respectand designul original si performantele trenului de rulare.

Cu o istorie de peste 70 de ani, Lancia Aurelia Sport este unul din modelele care, desi nu a avut o viata lunga, a starnit un val de admiratie la vremea ei. Constructorul italian nu a produs decat trei exemplare ale modelului sportiv, din nefericire toate fiind distruse de-a lungul timpului.

Zagato a anuntat ca va produce doar noua exemplare ale modelului istoric, pentru care casa de design a fixat un pret de 150.000 de euro. Exclusivismul va fi asigurat nu numai de numarul redus de unitati ci si de panourile laterale si tapiseria din piele construite manual.

Sub capota se va afla un motor Aprilia VR-4 care dezvolta 46 de cai putere la 4300 de rpm.

Multumita aerodinamicii, Lancia Aurelia Sport va fi insa capabila sa atinga o viteza maxima de 126 km/h, o valoare care se va resimti din plin din cauza parbrizului foarte mic si a acoperisului retractabil.

via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • 10 lei
    mda,150 mii de euro pt o masina cu un motor de 46 cai , mhmmm f inteligent!!!150 mii poate doar dc era modelul original!!
    0 0
  • luxxxien
    foarte tare frate
    Super tare sa reusesti sa construiesti un model de la doua poze... Rendering la greu, imaginatie multa, si mult timp la dispozitie...Inclin totusi sa cred ca "la cererea publicului" se vor construi mai mult de 9 bucati... dar totusi e foarte tare ideea...10 lei ai dat, de 10 lei ai primit creer... si ala iti foloseste doar la functiile vegetative...performantele unei masini nu stau numai in caii putere... dar cred ca alt termen tehnic din ala complicat nu stii...
    0 0
  • Zbungee
    v-ati defazat baieti
    aurelia, aprilia cine stie exact cum se mai numeste. Ehh, dar ce conteaza e o masina veche :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru