Zvonuri confirmate: Chrysler ucide modelul PT Cruiser

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.01.2009
PT Cruiser, unul dintre ultimele modele care amintesc de epoca romantica a industriei auto, va fi scos din productie in aceasta vara.

Esential

144.717 unitati PT Cruiser a vandut Chrysler in 2001, cel mai productiv an pentru modelul american.

Chrysler va intrerupe oficial productia modelului PT Cruiser in aceasta vara. Considerat un succes comercial la debutul sau din 2001, atunci cand modelul american a primit titlul Masina Anului in America de Nord, PT Cruiser este unul dintre modelele care au reusit sa impuna un design retro pe o piata din ce in ce mai moderna.

Din pacate pentru constructorul sau, vanzarile modelului au scazut de la 144.717 unitati (2001) pana la 50.910 unitati in 2008, PT Cruiser devenind unul dintre candidatii perfecti pentru eliminarea din gama, in conditiile in care Chrysler se confrunta cu probleme economice majore in aceasta perioada. Linia de asamblare a modelului PT Cruiser va fi vanduta de constructorul american, acesta cautand posibili clienti.

Zvonurile legate de oprirea productiei modelului american au aparut pentru prima data acum un an si jumatate, PT Cruiser devenind al saptelea model pe care Grupul Chrysler il ucide din 2007 pana acum. Celelalte sase au fost PT Cruiser Convertible, Pacifica, Aspen, Crossfire si modelele Dodge Magnum Wagon si Durango.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru