OFICIAL: Iată noul Mercedes-Benz ML

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit galeria foto completă a noului ML. Debutul noii generaţii ML va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Esential

204 CP dezvoltă versiunea entry-level a lui Mercedes-Benz ML.
500 Nm dezvoltă motorul diesel de 2.1 litri aflat în echiparea lui ML 250 Bluetec.

După ce o broşură a noului ML a fost scanată şi publicată pe internet, cei de la Mercedes-Benz au prezentat galeria foto a acestui model. Debutul noii generaţii de Mercedes ML va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă. Printre noutăţi se numără şi un motor turbodiesel cu patru cilindri în linie, care dezvoltă 204 CP dintr-o cilindree de 2.1 litri. În 2012, Mercedes-Benz va lansa o versiune hibrid a lui ML care va avea ca bază respectivul motor diesel. Motorizarea diesel de 2.1 litri reprezintă entry-level-ul în gama ML şi se numeşte 250 Bluetec. Cuplul motor maxim furnizat de acest propulsor este de 500 Nm.

Noul ML este echipat atât cu motorizări V6, cât şi cu motorizări V8, care sunt mai rafinate decât unităţile pe care le înlocuiesc şi consumă mai puţin carburant. Cea de-a doua motorizare din gama ML este 350 Bluetec, o unitate diesel V6 de 3.0 litri, care oferă 258 CP şi 619 Nm. Respectiva versiune are nevoie de 7.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate să atingă o viteză maximă de 224 km/h.

Spre comparaţie, versiunea 3.0 d a lui BMW X5 dezvoltă 245 CP şi 540 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.6 secunde.

Pentru fanii motoarelor pe benzină, versiunea entry-level este reprezentată de o unitate V6 de 3.5 litri, care dezvoltă 306 CP şi 370 Nm. Viteza maximă a acestui model va fi de 235 km/h, dar sprint-ul 0-100 km/h este mai lent decât al versiunii diesel. Toate versiunile de motorizare sunt echipate în standard cu un sistem de tracţiune integrală şi cu transmisia 7G-Tronic Plus cu şapte trepte. Amortizoarele adaptive sunt şi ele standard, iar clienţii pot opta pentru o suspensie Airmatic auto-adaptivă şi pentru sistemul Active Curve care oferă stabilizarea dinamică a ruliului caroseriei.

Printre dotările opţionale se numără elemente precum Night View Assist cu recunoaşterea pietonilor, Speed Limit Assist, sistem de asistenţă la menţinerea benzii de mers, sistem de asistenţe pentru punctele oarbe, sistem de asistenţă la parcare şi Distronic Plus (cruise control adaptiv cu radar).

Pentru moment, nu există informaţii despre versiunea AMG a lui ML şi nici despre preţurile noului SUV din Stuttgart.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (24)

  • Mercedes ML
    Nu stiu, dar generatia actuala mi se pare mai frumoasa...asta parca e un pic neproportional....interiorul ok...
    24 27
  • ML
    Are un aspect ok, poate stopurile ar fi trebuit un pic mai mari, par subdimensionate. Interiorul este si el interesant, desi in variatele mai "ieftine" nu impresioneaza, in ultimele poze unde este prezentata o varianta mai "premium" interiorul este... formidabil. Scaunele alea maro cu pielea "brodata" sunt dementiale.
    19 4
  • Evolutie
    A evoluat mult acest model,are un aspect mai"muscle",inspirat poate si de succesul lui X5,una peste alta exterior foarte reusit si un interior pe masura,va fi un concurent serios in gama,e mult mai matur,in sensul bun al cuvantului decat generatia anterioara.
    Bravo! Acum asteptam si generatia viitoare de Q7!
    14 3
  • Interior 10, fata de clasa C, spate naspa. X5 ramane cu cel mai frumos exterior, mult mai bine proportionat, linii mai bine pronuntate.
    10 35
  • danutz
    Ce naiba! Au imprumutat designerii de la SsangYong sau care e treaba? Un mare pas in spate, din punctul meu de vedere, nu mai are nici un pic de impozanta sau agresivitate. Cel putin fata este incredibil de stearsa, iar spatele ar fi fost cat de cat ok daca n-ar fi pus stopurile alea de berlina.
    20 39
  • v-ar fi rusine daca ati sta la volanul acestui ML langa un X5 ?
    n-as crede
    19 5
  • Foarte frumos, agresiv, la exterior. Interiorul...mercedes... poate partea de telefonie de pe consola centrala ar fi trebuit un pic mai "altfel" pentru ca pare din alt film pe bordul ala.
    5 2
  • Semtex
    Respect Mercedes
    Exteriorul imi place la nebunie. Da o senzatie de sportivitate degajata sau de leisure ca si cum e deasupra problemelor lumii in general... Interiorul insa ma nedumereste pentru ca nu gasim acelasi aer "de vacanta"... cu atata lemn masiv pe bord parca inca esti acasa la birou printre hartii... ar trebui sa ofere si o versiune cu mai mult aluminiu... sau poate ofera, dar n-aveti voi poze...
    34 5
  • ML
    stopurile sunt luate de la B Klasse. in rest e ok
    4 4
  • Arata frumos, dar foarte mult asemanator cu Porsche Cayenne, mai ales la stopuri si la bot.....
    2 18
  • lincon
    @semtex
    nnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... tot mai smecher este Reno' Latitude cu parfumelele din consola centrala, acolo da aer de vacanta ::)))))))))))
    10 14
  • Involutie
    Poate este doar parerea mea dar actuala generatie arata mai dinamica,mai puternica si parca impune mai mult respect(k pana la urma deaia isi cumpara lumea SUV). Generatia noua,nu mi se pare deloc noua.Adica vroiam sa vad niste faruri complicate(gen cls nou),linii de design care sa le descoperi intr-o anumita lumina,dinamica mai bine conturata etc. Sunt curios concurenta ce va scoate Q7,X5,dar nu stiu dc am un feeling ca in vanzari ML se va clasa pe locul 3
    11 12
  • octav_bmw
    ma nu mai judecati o masina inainte sa o vedeti in fata ochilor! comentati din poze si cand vedeti una pe strada incepeti sa salivati.
    7 0
  • interiorul este bine făcut, dar la exterior profilul şi spatele îmi dau un "damf" de ssangyong rodius!:))
    3 11
  • cata frustrare in comentariile unora... @lincon calmeaza-te tata, nu vezi ca esti singurul care te consideri amuzant? @luca indiferent ca esti fan bmw sau VAG, ar trebuie sa acorzi mai mult respect daca te pretinzi un cunoscator auto... e totusi un Mercedes
    15 0
  • Hai ma Luca ca-i frumusica si asta .. nu s-o compara cu prafosul din niste puncte de vedere dar are si MeLe-ul niste puncte forte ale sale in comparatia cu Duster :)
    8 1
  • Nu imi vine sa cred ca Mercedes a ajuns sa arate mai rau ca Audi si BMW
    IAR motorul de 2 litrii este inutil si pt. zgarciti ! Strica imaginea modelului....
    4 17
  • @unckle
    @unckle esti mai prost ca el daca iei in serios mistocareala mascariciului blasfemiator
    4 4
  • oribil
    nu sunt fan suv-uri dar ML im placea ca linie de design
    asta nou e jalnic
    adevarul e ca nu stiu cum putea-i sa-l faci mai fain pe ala
    atunci hai sa-l facem mai urat ca sa schimbam ceva
    e penibil asta
    mai zic unii in comentarii ..... e agresiv (pfuuuu) e mai sportiv ........ sportiv ???? unde e sportu' la vacile astea de masini de 2 tone jumate
    4 11
  • @ @unckle - probabil esti mai prost decat noi amandoi daca nu vezi ca-i o gluma...
    1 0
  • @vlad08
    da respect impune masina, nu omul "ca de aia is cumpara suv' Poti pune si o maimuta la volanul suvului ca vlad o va respecta prodund
    0 2
  • @John
    Cred ca m-am exprimat destul de clar in comentariul meu,cu toate ca oameni ca tine inteleg sau vreau sa inteleaga altceva.SUV-urile sunt masini impunatoare care impun respect si arata potenta financiara a celui de la volan,cu toate ca eu personal le consider inutile.
    John,inca ceva,incearca sa nu mai pocesti gramatica limbii romane ca sa putem intelege toti cate ceva din parerile tale
    2 0
  • Golf
    Este exact diferenta dintre Golf 5 si Golf 6,deci noul ML este doar o imbunatatire si o reactualizare a celui vechi. Interiorul este superb dar la versiunile full-option!
    1 3
  • Warrior
    danutz sarac
    Mai dANUTZ , tu probabil conduci un hyundai accent....nici macar....cum dracu lasa astia toti saracii sa isi dea cu parerea despre o masina de 80.000 e ?

    Adi , tu probabil conduci vreun Bentley nu ?

    titi` ... numele nu te recomanda ca un fin cunoascator
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru