Alfa lui Mussolini, licitata pentru 1 milion de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.02.2008
Un model Alafa Romeo 6C 2300 Pescara Spyder, apartinand fostului dictator Mussolini, va fi scoasa azi la licitatie.

Esential

95 de cai putere dezvolta exemplarul Alfa Romeo 6C 2300 Pescara Spyder, creat special pentru Mussolini.
60 de exemplare 6C 2300 Spyder a creat Alfa Romeo.
1.100.000 de euro ar urma sa ajunga pretul masinii in cadrul licitatiei organizata astazi.

Istoria celor de la Alfa Romeo bifeza mai multe modele de colectie care sa vand astazi cu sume exorbitante. Un exemplu concret in acest sens este modelul 6C 2300 Pescara Spyder, un roadster contruit special in 1935 pentru dictatorul italian Benito Mussolini.

Seful italian de stat a dorit pe atunci ca masina sa fie mai puternica decat versiunea standard. Astfel, inginerii Alfa au reusit sa stoarca din motorul roadsterului 95 de cai, cu 27 de cai putere mai mult decat in cazul versiunii de serie.

Exclusivitatea masinii este data si de faptul ca Alfa nu a construit decat 60 de exemplare 6C 2300 Pescara Spyder, acesta fiind unicul care a reusit sa supravietuiasca pana astazi. Masina lui Mussolini a fost folosita si de soferul sau in competitia de la Mille Miglia din 1936, unde s-a clasat pe locul al 13-lea.

Licitatia va avea loc in Cheltenham si, potrivit expertilor, ar putea ridica pretul exemplarului Alfa Romeo la aproape 1.100.000 de euro.

via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • ramdac
    dc?
    de ce are volanul pe dreapta..doar sunt in italia si mashina este o alfa...imi explica careva de ce? o enigma a trecutului:P
    0 0
  • volan pe dreapta
    eu cred k masina a fost facuta cu volanu pe dreapta,ca Mussolini sa poata saluta mai bine oamenii,ptr k trotuaru era pe stanga,cred k asta e explicatia
    0 0
  • In perioada in care s-a construit masina regula volanului pe stanga nu fusese adoptata de atatea tari. Din cate stiu au abia prin anii '50 si ceva aceata regula a devenit generala (cu exceptiile care se cunosc).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru