Audi RS5 intra pe piata la sfarsitul lui 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.05.2009
Surse neoficiale din interiorul Audi au declarat ca viitorul RS5 va debuta in showroom-uri la sfarsitul lui 2009. Puterea totala a coupe-ului de performanta va fi de 450 de cai.

Dupa ce ieri un oficial Audi a anuntat ca brandul din Ingolstadt va lansa pe piata anul acesta primul sau sedan coupe si noua generatie a modelului A8, noi informatii despre planurile de viitor ale nemtilor ies la suprafata.

De aceasta data este vorba despre surse neoficiale din interiorul constructorului german, care afirma ca versiunea de performanta RS5 va ajunge in showroom-uri la sfarsitul acestui an, varianta cabrio urmand sa debuteze la scurt timp dupa.

Potrivit aceleiasi surse, ambele derivatii de caroserie ale viitorului RS5 vor fi propulsate de un motor V8 de 4.2 litri, aspirat normal, capabil sa dezvolte 450 de cai putere si un cuplu de 450 Nm. Motorul, regasit si pe RS4 cu mai putine modificari, va imprima coupe-ului performante de invidiat: un sprint de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde.

Rezultatul se datoreaza in mare parte si faptului ca RS5 va pierde din kiloramele versiunii actuale, urmand sa fie supus unui proces de slabire. Varianta Cabrio nu va cantari nici ea foarte mult, acoperisul retractabil urmand sa fie un soft-top.

Pretul de pornire pentru viitorul RS5 va fi fixat undeva in jurul valorii de 61.000 de euro, in timp ce varianta cabrio va fi ceva mai scumpa.

via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru