Bestial: Mercedes SL 65 AMG Black Series

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.07.2008
Mercedes a publicat 45 de imagini si toate informatiile oficiale legate de SL 65 AMG Black Series, o bestie de 670 CP.

Esential

670 de cai putere scoate motorul V12 biturbo al lui Mercedes SL 65 AMG Black Series.
3.9 secunde este timpul de care are nevoie modelul german pentru a ajunge la 100 km/h
320 de kilometri pe ora este viteza maxima la care ajunge SL 65 AMG Black Series.

Mercedes a prezentat astazi oficial primele imagini si informatii de presa cu cel mai nou monstru iesit de pe mainile inginerilor AMG.

Prefatat de Automarket in timpul testelor de la Nurburgring, Mercedes SL 65 AMG Black Series resueste sa-si onoreze "contractul" cu fanii marcii si se anunta o adevarata arma de sosea, cu un V12 biturbo de 6.0 litri care ajunge la 670 de cai putere. Foarte interesant este faptul ca inginerii AMG au anuntat faptul ca propulsorul putea fi adus la 720 de cai, dar ca acesta a fost initial limitat la 680, apoi la 670 de cai.

Motorul va fi cuplat la o cutie automata cu doar cinci rapoarte, o veste proasta pentru cei care asteptau cel putin sase trepte pe un astfel de model. Totusi, exista si o parte buna a vestii proaste: softul care manageriaza transmisia este acelasi de pe versiunea Speedshift cu 7 trepte. Un alt element mai putin pozitiv este masa proprie a modelului, care desi a scazut cu 250 de kilograme datorita utilizarii fibrei de carbon, ajunge la 1870 de kilograme. O cifra relativ mare al carui spirit nu bate deloc inspre sportivitate.

Chiar si in aceste conditii, performantele nu se lasa asteptate: 3.9 secunde pentru 0-100 km/h si 320 de kilometri pe ora viteza maxima, atinsa in treapta a cincea la 6200 rpm.

Modelul va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (in luna octombrie), urmand ca pretul lui SL 65 AMG Black Series sa fie de circa 250.000 de euro.

via | Mercedes 

Comentarii (13)

  • Care e timpul corect?
    Pana la urma care este timpul pentru a atinge 100 km/h? 3,9 s, ca in articol sau 4,9s, ca la rezumatul final?
    0 0
  • ce sa mai zic?
    este masina visurilor mele, nu se compara nici cu ferrari! am ramas fara cuvinte!
    0 0
  • mda
    fara comentariu....
    0 0
  • Andrey
    Extraordinar de bestiala !!!!
    Se vede ca cei de la AMG stiu ce fac. Au reusit sa creeze o bestie extraordinar de frumoasa. Si la 250.000 Euro merita toti banii. Sper sa o vedem si prin tara noastra.... Mercedes is the best !
    0 0
  • Victor
    Ce cuplu o avea?
    0 0
  • im in love
    woowwy
    cel mai frumos mercedes de pana acum in afara de SLR... arata bine din orice unghi, iar interiroul este perfect.
    0 0
  • ludovic
    timpul corect
    timpul corect este de 3.9,avand in vedere ca slr mclren are 624cp si 1800kg care are 3.8 fiid mai aerodinamica ,bolizi care au in jur de 500 cp au in jur de 4.9 ,4.5.
    0 0
  • scutaru
    chestii
    ,,cel mai nostru monstru''? ce inseamna asta? nu cititi articolul inainte de al publica? suspect...
    0 0
  • scutaru
    am shi eu o greseala
    se scrie ,,a-l '' nu al
    0 1
  • impresiv
    masina asta arata mai bine decat slr mc laren. ala deja ma plictiseste cu designul ala vechi , clasic. deja ii plictisitor, in schimb noul sl iii ...no coment...ii superb, agresiv,puternic, luxos... de 10 ori mai bun decat slr. daca as avea un slr las da pt un sl ca asta. se pare ca cei de la mercedes au renuntat si ei la designul la plictisitor si invechit pe care il aveau pe toate modele. bravo mercedes!! continuati tot asa!
    1 0
  • Crysty
    SL 65 AMG
    Sunt convins ca majoritatea dintre cei care au studiat pozele si se dau adevarati fani ai brandului Mercedes, nu au observat un lucru esential pt SL: modelul prezentat nu este cabrio! Socant pentru ca pana acum toate modelele erau decapotabile! Astept si alte comentarii!
    0 0
  • Salut
    Intr-adevar o masina care inmagazineaza toate dorintele unui tanar pasionat de masina sport,puternica,frumoasa si agresiva :).
    0 0
  • mercedes
    ssss
    slr 620 cp-3.8,sl 65 670 cp 3.9 de ce?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru