Ce bataie! Doar 3000 de masini intre GM si Toyota!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.01.2008
GM: 9.369.000 de masini vandute in 2007. Toyota: 9.366.000 de masini vandute in 2007. Diferenta e de doar 3000 de vehicule!

Esential

3000 de unitati fac diferenta dintre primul loc al clasamentului mondial, General Motors, si locul al doilea, Toyota.

Batalia pentru prima pozitie in clasamentul constructorilor la nivel global in ceea ce priveste vanzarile a fost, in 2007, mai stransa decat oricand in istorie. Cifrele publicate de catre cei doi colosi auto care se lupta traditional pentru prima pozitie in top, General Motors si Toyota, sunt extrem de asemanatoare, diferenta fiind facuta de circa (Atentie!) 3000 de masini, ceea ce in procente inseamna doar 0.03%.

Primii care au publicat o cifra de vanzari au fost americanii de la GM: 9.369.000 de masini achizitionate de clientii marcilor grupului anul trecut. GM a numarat cu 3% mai multe masini vandute in 2007 decat in anul precedent, mai ales datorita cresterii pietelor externe SUA. Dupa anuntul facut de GM, toata presa auto astepta cu sufletul la gura un semn din parrtea Toyota. Lupta era deja stransa, in conditiile in care compania nipona raportase, in 10 ianuarie, vanzari globale de 9,37 de milioane de masini.

In sfarsit, agentia Reuters a publicat, citand un sef al celor de la Toyota, cifrele finale: Toyota a reusit sa vanda in 2007 9,366 de unitati, diferenta de 3000 de masini fata de GM propulsand anul 2007 in istoria auto, cu cele mai stranse rezultate inregistrate vreodata.

In comunicatul GM se arata faptul ca 2007 a fost al doilea an ca volum de vanzari pentru compania americana in toata istoria de 100 de ani a companiei.

"Am reusit sa atingem un record in China, unde am vandut mai mult de un milion de vehicule. Aproape ca ne-am dublat cifrele din Rusia, ajungand la un record absolut de 258.000 de masini. Brazilia a fost cealalta piata-record, cu aproape o jumatate de milion de masini vandute", sustine John Middlebrook, vicepresedinte de vanzari si marketing GM. "Am coborat privirea, ne-am pus la treaba si am incercat sa facem tot ce se poate pentru clientii nostri. Nu stim cine a castigat intre noi si Toyota", a continuat acesta intr-o conferinta de presa sustinuta aseara, fara a cunoaste rezultatul Toyota publicat de Reuters.

Taguri: GM, Toyota

Comentarii (7)

  • hahaha.. si toyota deja sarbatorea victoria :)))))))))
    0 0
  • hahaha si preturile sunt tot la acelasi nivel !!!!
    0 0
  • insane
    haha
    hahaha.. dar kiar nu ma interesa..
    0 0
  • cosmin
    o mica lovitura pentru prea laudarisii japonezi.dar cred ca anul acesta o sa le ia fata americanilor
    0 0
  • da
    Oricum si oricine ar iesi pe orice loc JAPONEZII fac masini !!!
    0 0
  • Toyota,niste hoti
    In Europa preturile sint cu 40% mai mari fata de SUA.Asta e politica lor fata de noi.Ca idee,o Corola e cam 11ooo de euroi in SUA,fata de 16ooo in Romania.Un Prius e 21000 de dolari,fata de 24000 de euro in Romania.De aia vind asa mult acolo.Banuiesc ca vor majora preturile cind o sa-i termine pe americani.Asa ca nu ma incinta cu nimic cine e pe primul loc.
    0 0
  • deathtraplogan
    Loganu bate tot
    de ce nu e sageata cu urcarea spectaculoasa a supermasinii LOGAN!!!!! Care , cu noua taxa de inmatriculare in favoare ei, si cu minusculul pret de 10 000 de euro pt niste dotari lipsa, va intrece vanzarile la tot concernul Porsche-GM-Daimler-Ford in 2008.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru