Dacia Lodgy - prima imagine

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 20.11.2011
Prima imagine cu monovolumul Dacia Lodgy a fost publicată de către britanicii de la Car Magazine. Noul model Dacia va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012.

Britanicii de la Car Magazine au publicat ceea ce pare a fi prima imagine a noului monovolum Dacia Lodgy. Deși încă nu putem spune dacă imaginea face sau nu parte din lotul oficial pe care Dacia îl va prezenta în scurt timp, aceasta pare a fi foarte aproape de liniile finale ale modelului care va ieși pe piață sub sigla brandului românesc. După ce noul model Dacia a fost prezentat sub forma sa de competiție la Paris, acum acum ne putem face o idee despre liniile monovolumului Dacia ce va debuta la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012.

Până atunci îl vom vedea pe Lodgy concurând în Trofeul Andros, competiția auto ce se desfășoară pe circuite de gheață și zăpadă. Vedeta echipei Dacia va fi, ca și în anii trecuţi, fostul campion mondial din Formula 1, Alain Prost.

Dacia Lodgy de serie nu va fi asamblată la Mioveni ci la uzina Dacia din Maroc. Încă nu există date oficiale despre ce motorizări vor fi folosite dar cel mai probabil Lodgy va prelua propulsoarele folosite de modelul Duster.

Via | carmagazine

Comentarii (38)

  • Nu va fi montata aici, dar va fi produsa aici
    Conform declaratiilor lui Stroe, se va uzita la maxim de CKD. Deci componentele vor fi trimise din romania si doar ansamblate in Maroc...
    20 2
  • dacia sandero facelift Break, suprapuneti o imagine cu sandero peste lodgy si aia e
    23 8
  • Silviu
    wow! arata superb! o vreau!
    32 49
  • Arata bine,dar parca prea tare te duce cu gandu la Sandero:) Probabil asa va arata si viitorul Sandero.Sper ca a evoluat si interiorul.
    23 6
  • @ automarket
    asta nu este poza oficiala!!!!!...de ce spuneti asta?va-ti uitat macar la cum arata masina sub prelata care cica e poza oficiala?unde e linia aceea proeminenta din spate???se vede clar spoilerul fata de sandero la fel ca si lateralul masinii!!!..asta au facut cei de la carmagazine sa faca o idee cum ar putea arata!...MAI MULTA ATENTIE LA ARTICOLE!!!
    20 9
  • un viitor client
    excelent !
    Chiar sunt curios cum va arata la interior. Sunt sigur ca va fi foarte spatioasa.
    23 10
  • Opinie
    Arata bine aceasta Dacie. Sper sa fie ok si in interior. Si mai ales la comportamentul rutier.
    20 10
  • editata pe calculator
    Salut !

    Ca parere personala, asta nu-i imagine 'oficiala' cum o numiti voi...se vede destul de clar ca-i modificata pe calculator pornind de la un Sandero. Daca va uitati la grila fata, cum pica lumina pe grila cromata(lumina e puternica si vine din dreapta), sigla Dacia de pe grila e clar pusa pe calculator pentru ca e orientata spre observator, farurile mi se par disproportionate fata de roti (is aproape cat rotile de mari...). Eu zic ca-i o imagine generata pe calculator plecand de la prototipul prezentat al masinii si o imagine de Sandero...
    15 2
  • Prima imagine
    In buna regula AM se confunda prima imagine oficiala cu un render. Imaginea asta nu este altceva decat un cgi nereusit. Un Sandero alungit cu fata noului monovolum.
    23 3
  • duh
    NU este nici o imagine oficiala! este un photoshop foarte bine facut si atat. Nu pot sa cred cum toata presa romaneasca a preluat articolul carmagazine.

    Imaginea originala ne prezinta un Sandero.
    http://www.netcarshow.com/dacia/2009-sandero/1024x768/wallpaper_08.htm
    24 3
  • @C-G-C haha m-ai batut cu 2 min :)
    9 1
  • roata din spate este orientata altfel decat cea din fata .. iar cea din fata este indreptata spre "inainte" :)
    5 4
  • inca o vrajeala marca dacia, usa fata atat de pe lodgy si duster e aceeasi cu cea de pe sandero, de fapt daca observati la lodgy pe ambele usi apare aceeasi linie curbata ca pe sandero, eu inteleg ca e un brand low-cost dar nici chiar asa
    4 19
  • ricone
    multi sunteti praf, scuze
    tinereilor, aceasta este o poza reala, zero photoshop. Va spune acest lucru un meserias in programe de design. Am introdus aceasta poza in 4 programe profesionale de design si rezultatul este acelasi...nu are elemente de constructie, doar de finisare. Apoi am citit codul imaginii...cine stie programe de design stie ce vorbesc...este poza nu constructie in design, asa ca..."carcotasii meseriasi" sa se puna sa continue sa joace table, sa nu vorbeasca fara ei. Am zis!!!
    9 22
  • ricone
    zi inca ceva
    se vad urmele circulare ale curatarii cu laveta pe usi si pe parbriz...mariti poza de 3 ori si observati
    8 9
  • Este oarecum firesc ca bara fata, linia laterala si stopurile sa aduca aminte de Sandero. Doar nu vroiati ca din prima acest monovolum sa arate ca un Scenic, mai ales ca se pare ca va fi oferit la un pret competitiv.
    Imi plac grila frontala si forma farurilor. Portbagajul pare sa ofere un volum generos. Este o masina pentru familisti si probabil unele firme vor prefera sa achizitioneze acest monovolum. Cred ca poza este foarte aproape de ce va insemna viitorul Lodgy.
    Este un model binevenit in gama Dacia. Mai bine sa ne bucuram si sa speram ca va avea succes la vanzari. Bravo lor!
    8 1
  • George
    Wow da s-au adunat aici nu gluma... voi chiar nu pricepeti ca nu e nimic oficial ? e doar un Sandero cu bot de Dacie noua si un pic modificat ... atata tot... Wow daca prostia ar durea...
    6 9
  • Nu va place s aganditi o propozitie
    "Vedeta echipei Dacia va fi, ca și în anii trecuţi, fostul campion mondial din Formula 1, Alain Prost."

    Cum adica anii trecuti???
    NU are decat un an in motorsport si, de asemenea, in Andros!!!
    1 9
  • Cele 2 imagini alăturate: http://img526.imageshack.us/img526/6291/serios.png

    @ricone Acum e mai bine? Vezi că sunt și aceeleasi urme de care ai amintit tu, (normal că nu are elemente de construcție deoarece chiar are la bază o poză reală, cea cu Sandero)

    @AM văd că ați modificat articolul, îmi cer scuze dacă am încălcat vreo regulă postând linkuri în comentarii.

    Semnat un tinerel de 17 fără nici o experiență în domeniu.
    11 7
  • George
    @lorinczi.thomas
    Poate vrei sa verifici mai bine... eu stiu ca are 2 in Andros. De aici si "anii trecuti"
    @ everyone
    hahaaa v-a dovedit un pusti... sau mintile voastre "luminate" inca mai cred ca detin adevarul absolut
    6 2
  • dumy78
    ricone, programele ale "profesionale" nu ti-au spus ca usa din spate e sudata de plafon?????
    Bravo, VladyF !!!
    12 2
  • @vladyf :))
    @ricoane ne lasi ma. Este un render de toata jena. Sunt o gramada de elemente care indica acest lucru si se vad cu ochiul liber. Daca ai pus mana pe o "unealta" Photoshop iti dai seama usor.
    12 2
  • iar au inceput copiii astia cu "randarile" lor... copii prea mult calculator tampeste!
    6 5
  • @unckle
    Nu e manareala in Photoshop. Faptul ca nu sunt rotile din spate pe aceeasi axa cu cele din fata se datoreaza adaptarii sistemului de virare de pe Laguna GT pe Lodgy, doar ca pe Lodgy vireaza din sasiu, ca Vola. :)
    7 11
  • Chiar daca e sau nu o poza oficiala macar ne putem da seama de cum va arata in mare masura masina asta. Este cat se poate de normal ca dpdv tehnic sa semene f mult cu celelalte modele Dacia, asa cum e cat se poate de normal sa semene in privinta designului cu Sandero. Care arata mai bine decat Logan, are caroserie in doua volume si a fost mai usor de modificat pentru Lodgy.
    Oricum se preconizeaza alta serie de vanzari foarte bune, o crestere si mai mare a brandului Dacia si evident foarte multi bani in ograda lui Renault.
    Chiar daca preturile ar pleca de la 10000 de euro si ar ajunge pe la 16-17000 pentru versiunile diesel mai dotate nu cred ca ar fi o problema, pentru ca toti ceilalti au preturi cu cateva mii de euro mai mari pentru versiunile "chele.
    10 0
  • @George
    asch... Bull''''
    1 2
  • @ricone Eu zic sa te duci cu mouse-ul pe programelele alea ale tale profesioniste, sa dai click dreapta si sa selectezi optiunea Delete, inctrucat sunt de 3 parale. Uite poza originala cu Sandero: http://www.netcarshow.com/dacia/2009-sandero/1024x768/wallpaper_08.htm Si nici macar nu e un photoshop grozav, partea din spate e in cu totul alt plan decat restul masinii.
    6 1
  • greu la deal...
    Un numitor comun in limbajul de design trebuie sa fie in gama oricarui producator. Asta inseamna sa recunosti masina pe strada si sa zici "oh, asta e o Dacia!" sau un Renault, sau Nissan, sau un Peugeot sau orice alt ceva...
    12 0
  • Ovidiu
    Minciuna in fals!!!
    dan are dreptate, e aceeasi poza cu cea din link-ul mentionat, uitati-va la imaginea reflectata de bara fata... Clar nu era posibil asa ceva in realitate...
    3 0
  • ce uratenie
    Sunteti orbi ? Oficiala sau neoficiala arata ca dracu ...cum puteti sa spuneti ca arata bine ? Pana si SSangYong-urile alea din seria Actyon si ce mai era arata mai bine ...dk asta e oficiala si finala e groaznica si sunt sigur ca sub 15.000 n-o sa fie ...deci Picasso si 3008 RULZ !!!! ...si muuuuulte altele ...huooooo ce bataie de joc
    2 21
  • danutz..12
    urata
    tot dacia 1310 e frumoasa......asta are farurile prea sus....nu stiu...e nasoala
    2 17
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Ce au mai tras de biata masina ca sa o lungeasca in halul asta bre ... ha ha ha ...
    2 6
  • un lucru e clar
    e plin de copii pe aici...
    0 2
  • doua lucruri sunt clare ... sunt copii si poza asta nu are treaba cu realitaeta :)
    2 0
  • dacia
    daca nu ar fi tehnologie renault, as cumpara cu cea mai mare placere dacia. orice, numai masina frantuzeasca nu
    4 15
  • @sandman
    Daca prelua VAG in 99 Dacia, aveam motoare dezechilibrate de 60cp in 3 cilindri si am fi fost intr-un r***at mai mare decat e Seat acum
    15 4
  • ****
    monovolumul Dacia Lodgy va avea partea din fata de la Duster pus altele
    0 1
  • gaby_g
    pfff
    urata cu spume :)))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru