El e Kia Soul, noua aparitie in gama coreenilor

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.05.2008
Kia Soul, derivat din cele trei concepte cu acelasi nume prezentate la Geneva, va fi lansat in aceasta toamna la Paris.

Kia a anuntat astazi oficial faptul ca modelul de serie derivat din trilogia de concepte Soul va iesi in serie sub exact acelasi nume precum al conceptului. Mai mult, constructorul coreean a publicat chiar si o prima fotografie a acestui model, el care va continua linia deschisa de cee'd si care va fi considerat un "rebel" al gamei prin simplul fapt ca nu este continuatorul vreunui model existent astazi in linia Kia.

Cele trei concepte care au alcatuit linia Soul la prezentarea acestora de la Geneva au fost create de Gregory Guillaume, designerul care a creat modelul de design pe care se bazeaza gama cee'd. Numele Soul ("Suflet") a fost ales din doua motive. In primul rand, dupa cum spun designerii Kia, "S-a dorit injectarea unei doze de viata, de animatie, in designul masinii, s-a dorit sa i se dea un suflet". Apoi, Soul are o pronuntie foarte apropiata de orasul de bastina a celor de la Kia, Seoul, astfel ca totul s-a legat atunci cand a fost propus acet nume.

"Numele Soul reflecta foarte exact modul in care oamenii vor fi capabili sa isi exprime spiritul prin acest produs.

Acestia vor putea, printr-o varietate de otpiuni, accesorii si culori, sa isi personalizeze propirul Kia Soul si sa creeze o idee de individualitate, sa creeze o masina care sa reflecte intru totul personalitatea celui de la volan", sustine Peter Schreyer, seful biroului de design al celor de la Kia. Gregory Guillaume, responsabilul direct al proiectului, completeaza: "Deoarece Kia Soul nu este un inlocuitor al vreunui model deja existent si pentru ca are un rol unic in linia globala de modele Kia, acesta poate fi putin rebel. Trio-ul de la Geneva a fost un aperitiv pentru modelul care va veni la Paris si puteti fi siguri ca ADN-ul modelului de serie va pastra multe elemente dintre cele de care dispuneau cele trei concepte Soul de la Geneva."

Productia lui Kia Soul va debuta in septembrie 2008 in Coreea, urmand ca modelul sa fie prezentat in rpemiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (3 octombrie).

via | Newspress

Taguri: Kia, Soul

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Tare
    Coreeni se tin de Toyota ca scaietele.
    Este o copie buna la Toyota Scion X3.
    Practica si economa masinitza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru