Fiat amână lansarea viitorului SUV compact de la Jeep în favoarea lui Sedici

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.02.2012
Fiat a decis să amâne lansarea SUV-ului mic de la Jeep în favoarea unui înlocuitor al lui Sedici. Odată cu amânarea lui B-SUV, Fiat amână şi o investiţie de un miliard de euro într-o uzină din Italia.

Fiat va amâna lansarea SUV-ului compact de la Jeep care trebuia să fie construit în Italia. Modelul purta numele de cod B-SUV şi trebuia să intre în producţie la uzina Mirafiori din Torino. Noul termen este cel de-al doilea sfert al anului 2014, motivaţia din spatele deciziei fiind construcţia unui model bazat pe aceeaşi platformă pentru marca Fiat, în aceeaşi uzină, pentru a înlocui actualul Sedici. În prezent, cei de la Fiat construiesc modelul Sedici în Ungaria, alături de Suzuki SX4, fratele său de platformă.

Fiat trebuie să lanseze un înlocuitor pentru Sedici deoarece multe mărci de volum au realizat deja SUV-uri de segment B, iar vânzările modelului lor sunt în scădere. Potrivit celor de la JATO Dynamics, Fiat a vândut 14.800 unităţi Sedici în Europa, cu 10% mai puţine faţă de anul precedent. Fabrica Mirafiori a celor de la Fiat va continua producţia lui MiTo, incluzând facelift-ul său pregătit pentru anul 2013, iar producţia lui Lancia Musa va fi extinsă cu câteva luni.

Investiţia de un miliard de euro în fabrica Mirafiori a fost amânată până la introducerea noului model în gama Jeep. Respectiva investiţie viza reutilarea uzinei în vederea producţiei platformei Small Wide, o versiune mai lată a platformei de segment B a celor de la Fiat.

Aceasta corespunde cu normele americane şi le oferea celor de la Fiat-Chrysler să construiască inclusiv modele cu tracţiune integrală. Fiat 500L este primul model care foloseşte noua platformă Small Wide.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru