Germania: BMW a dezvoltat o aplicaţie de iPhone pentru şoferii începători

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.04.2012
BMW a dezvoltat o aplicaţie de iPhone pentru elevii şcolilor de şoferi. Şedinţele practice la care participă aceştia sunt evaluate şi notate, iar ei pot studia traseul parcurs şi observa greşelile efectuate.

BMW şi Asociaţia Naţională a Instructorilor Auto din Germania au dezvoltat o aplicaţie care să ajute elevii şcolilor de şoferi şi instructorii acestora. Aplicaţia se numeşte Track My Ride şi leagă cursurile practice ale şcolii de şoferi cu unelte interactive de evaluare ale activităţii. Cu ajutorului unui iPad, instructorul monitorizează traseul parcurs de elevul din stânga sa şi înscrie greşelile sale pe măsură ce avansează pe traseu. Odată încheiată şedinţa, elevul primeşte evaluarea pe telefonul său şi o poate revizui pentru a-şi corecta pe viitor greşelile.

Pe lângă funcţia de evaluare a modului în care conduce un elev, aplicaţia include şi un desfăşurător al orelor de practică în conducere şi o listă a deprinderilor pe care trebuie să le posede un candidat pentru a obţine permisul auto în Germania. Primul drum cu maşina este cel mai important pentru această aplicaţie, deoarece evaluarea acestui drum le va spune atât candidatului, cât şi instructorului, ce puncte forte şi ce slăbiciuni are elevul.

Organismul care reglementează şcolile auto din Bavaria a aprobat deja această aplicaţie, aceasta putând fi utilizată în toate şcolile de şoferi din regiune.

Cursanţii primesc diverse distincţii virtuale pe măsură ce devin mai capabili, iar aceştia îşi pot publica rezultatele pe reţelele sociale din care fac parte. Aplicaţia "Track My Ride" de la BMW este deja disponibilă în App Store şi este compatibilă cu iPad, Ipad2, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone4 şi iPhone 4S.

Via | Auto-reporter.net

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru