Guvernul ar putea reduce taxa auto dupa consultarea cu CE

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.01.2009
Guvernul Romaniei ar putea reduce taxa auto dupa consultarea cu membrii Comisiei Europene. Executivul lucreaza la mai multe variante de taxare.

Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului. Suma de plata va fi calculata la un nivel in functie de gradul de poluare, dar o varianta preliminara nu a fost inca prezentata.

Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului, a prezentat mai multe variante de modificare a taxei de poluare auto, precizand ca o decizie finala va fi luata in momentul in care propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului si dupa consultarea institutiilor europene. Noul Ministru al Mediului a aratat faptul ca una dintre variante este ca ordonanta de urgenta privind taxa auto aprobata de fostul Guvern in luna decembrie sa fie suspendata, astfel inca sa se revina la valorile din luna iulie.

"Este important raspunsul Ministerului Finantelor. Este importanta o analiza in sedinta de Guvern si nu mai putin important este modelul european care va fi decis", a precizat Nicolae Nemirschi. Institutiile europene au elaborat un proiect de unificare al principiilor de aplicare a taxei auto din toate cele 16 state membre UE, care au adoptat o astfel de masura.

Ministrul Mediului nu a precizat care este varianta pe care o propune, precizand ca decizia trebuie sa apartina intregului Cabinet si nu doar ministerului pe care il conduce. O decizie in privinta taxei de poluare auto va fi luata de Guvern dupa 15 ianuarie, interval in care Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor si Ministerul Transporturilor vor analiza acest regim de taxare al vehiculelor.

Via | Mediafax

Comentarii (8)

  • zuuuper
    "...Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului."...perfect de'acuma decartezi tot anu' sa stii o treaba :D. Si cum deobicei se "uita" a se plati se vor impusca niste penalitati de se va plati de 10ori masina. Spor
    0 0
  • prea putin
    din punctul meu de vedere ar trebui ca valoarea taxei sa ramana cea de acum si sa ii arda si la impozit.
    0 0
  • suciu catalin
    anularea noii taxe
    De atata discriminare.Da,socant: NU IMI PERMIT SA DAU 7000 EURO P UN LOGAN NOU FARA DOTARI .Am bani numai d un gof full options la 3000 euro.tu ce ai alege?
    Sa se revina la vechea taxa si macar o sa fie o sursa constanta de bani la bugetul de criza-parerea mea
    0 0
  • Prut
    bai fratilor olahi ,sugeti pula la mine,poiana latine !Veniti dincolo de prut ca va dam noi taxa prostilor!
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    DACA NU AU INTRODUS INCA SI TAXA PE FUMUL COSURILOR DE LA CASE,INCA NU E PREA TIRZIU.M-AR INTERESA CE POLUEAZA MAI MULT?UN FUM CU LEMNE SAU UNUL CU CARBUNE?CEL CU GPL AR TREBUI SA FIE CEL MAI PUTIN POLUANT.M-AR INTERESA CAM CAT AR PUTEA COSTA SI TAXA PE PROSTIE...NU TREBUIE SA PUNA GUVERNUL TAXE AIUREA,CA NU EI VERIFICA POLUAREA MASINILOR.SINGURUL VINOVAT E RAR-UL SAU ARR-UL SAU CUM I-O MAI ZICE.DACA VEDE CA MASINA POLUEAZA PREA MULT,DE CE O MAI TRECE CA CIRCULABILA PE DRUMURILE PUBLICE?NU PRIN TAXE SCAPAM DE MASINI SECOND CARE INTR-ADEVAR POLUEAZA.DE AIA AVEM ITP,SA NE SPUNA CE SA SCHIMBAM LA ELE CAND NU MAI CORESPUND...
    0 0
  • asa sa fie
    b76, subscriu spuselor tale..

    suciu catalin, ai doar 3000 euro? ia-ti un golf de 1000 si de restul platesti taxa. Iti iei masina sa o folosesi sau sa te dai in barci printre amici ca ai masina nemteasca?
    Vezi ca gasesti bmw-uri full la 1200 euro!

    ha ha ha, RAR-ul sau ARR-ul ar trebui sa functioneze si la modul: "frate nu veni cu spaga la mine, ia-ti masina buna si atunci te trec fara spaga!"
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha h a
    DIN NEFERICIRE ASTA NU SE INTIMPLA......CU RAR-UL SAU ARR-UL...
    0 0
  • cristian
    taxa
    la RAR sunt toti niste Spagari cu vile si piscine si masini de lux la copii asta e ROMANIA DE AZI SA SPERAM CA SE VOR SCHIMBA ACESTE LEGI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru