Jaguar de 18 milioane euro, scos la lumina zilei

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.07.2008
Jaguar XJ13 Le Mans din 1960 va participa la evenimentul Bradford Classic din Marea Britanie.

Esential

18 milioane de euro este valoarea prototipului Jaguar din 1960.

Un prototip Jaguar Le Mans din 1960, estimat la incredibila valoare de 18 milioane de euro, va participa in acest weekend la evenimentul Bradford Classic din Marea Britanie.

Denumit Jaguar XJ13, prototipul este detinut de Jaguar Daimler Heritage Trust si este actualmente expus la muzeul din Coventry, unde este foarte rar vazut de vizitatori. Istoria acestei masini de curse este legata de numele celebrului pilot Norman Dewis. Modelul unicat a fost distrus in 1971, in timp ce era condus cu 225 km/h de Norman Dewis pe circuitul de teste de la Mira. 

Pilotul britanic a scapat nevatamat din acel accident, iar modelul XJ13 a fost reconstruit dupa planurile originale cativa ani mai tarziu. Valoarea prototipului este foarte mare deoarece reprezinta un proiect unic in istoria companiei britanice.

In acest weekend, prototipul Jaguar si Norman Dewis vor participa la evenimentul de la Bradford Classic. Modelul de curse beneficiaza de un motor V12, montat central, si este capabil sa atinga viteza maxima de 260 km/h.

Via | Carscoop 

Taguri: Jaguar, Le Mans

Comentarii (11)

  • Zagado
    "expus la muzeul din muzeul Coventry, unde este foarte rar vazut de vizitatori"

    Muzeul din muzeu? N-am mai auzit de asa ceva!
    Si daca e expus de ce e foarte rar vazut de vizitatori?
    Cred ca cineva nu si-a baut cafeaua in dimineata asta!
    0 0
  • robert, 4 la romana
    "Valoarea prototipului este foarte mare deoarece reprezinta un proiect unic in istoria companiei britanice." pleonasm LOL. UAU. pai daca e prototip nu e normal sa fie unic???
    0 0
  • nu e normal
    Un prototip poate fi construit in mai multe exemplare, pentru diverse teste in paralel, acesta probabil a fost doar 1, deci e unic!
    0 0
  • @Zagado
    multumesc de atentionare;
    poate fi vizitat foarte rar - asta era ideea!
    mihai- cred ca ti-a raspuns costi !
    0 0
  • dex
    PROTOTÍP, prototipuri, s.n. 1. Model care reprezintă tipul original după care se efectuează sau se realizează ceva; prim exemplar de probă dintr-un lot de piese, de maşini etc. care urmează să se execute în serie. 2. Exemplar ilustrativ, model (desăvârşit), tip. – Din fr. prototype.
    0 0
  • vlad-cluj
    mai conteaza?
    mai conteaza limba romana de cant exista messenger? :P.....e avion.totusi nu cred ca vor mai exista masini cu asemenea putere/1000rot/min.De aceea sunt cunoscute masini precum Shelby,Camaro sau primele Corvette.Binenteles este exclus Veyron care totusi este asistat de o tehnologie complet electronica
    0 0
  • cineva
    o frumusete
    o frumusete de masina , in rest vlad cam a zis tot cea ce trebuie...messengerul asta prostit lumea de tot , bv automarket pentru asha o stire
    0 0
  • vai ma cata critica...suntem o tara de perfectionisti.
    0 0
  • alex m
    impresionant subiectul :)
    0 0
  • Suuuuper
    dadada
    Frumoasa masina !
    0 0
  • sunshine64sm
    Culmea snobismului...
    ...sa ies cu masinuta aia pina la coltul strazii sa-mi cumpar ziarul de dimineata :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru