Land Rover LRX va fi disponibil si intr-o versiune cu tractiune fata

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.05.2010
Odata cu debutul lui LRX din 2011, cei de la Land Rover vor oferi cel mai eficient si usor model din istorie intr-o versiune cu tractiune fata. Aceasta este creata pentru a lupta pe segmentul SUV-urilor ecologice.

Englezii de la Land Rover au anuntat ca noul LRX, cel mai mic model din gama constructorului britanic, va fi disponibil si intr-o versiune cu tractiune fata. Britanicii au motivat aceasta alegere prin faptul ca nu pot sa “ignore cresterea de pe segmentul SUV-urilor cu tractiune pe doua roti, care evolueaza incontinuu”. Modelul LRX va debuta pe piata in 2011.

Noul LRX va fi cel mai economic si ecologic model Land Rover creat vreodata. SUV-ul compact al britanicilor emite doar 130 de grame de CO2 per kilometru, consumul de carburant nefiind inca dezvaluit. Cei de la Land Rover au considerat ca eliminarea sistemului de tractiune integrala pentru o versiune a lui LRX este o solutie viabila pentru reducerea consumului de carburant.

Cu toate acestea, cei de la Land Rover nu renunta la mostenirea off-road care i-a caracterizat. "Vom continua s facem cele mai bune vehicule tot teren din lume pentru clientii care au nevoie de ele, dar vom dezvolta si o alternativa pentru cei care nu au nevoie de aceste capacitati deosebite.

Tractiunea pe o singura punte este o cale importanta pentru oferirea unui consum de carburant mai scazut.", spuse Phil Popham, directorul de management de la Land Rover.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • greseala gramaticala
    "Britanicii au motivat aceasta alegere prin faptul ca nu poate sa “ignore cresterea de pe segmentul SUV-urilor cu tractiune pe doua roti....."

    NU POT sa ignore...

    Va citesc si nu vreau sa ma intristez.Multumesc.
    4 1
  • roadrunner
    nu sunt fan al SUV-urilor dar asta arata foarte bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru