Land Rover va lansa LRX de serie in iulie 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.08.2009
Land Rover va lansa versiunea de serie a conceptului LRX in vara anului 2010, atunci cand va sarbatori si 40 de ani de existenta. SUV-ul coupe va beneficia de serviciile unui motor electric.

O noua moda se naste pe piata auto, marii constructori auto alegand sa lanseze modele importante in gama odata cu implinirea unei varste venerabile. Dupa ce Audi a sarbatorit 100 de ani cu A5 Sportback iar MINI 50 de ani cu Coupe Concept, Land Rover se pregateste pentru un eveniment asemanator.

Constructorul britanic va implini in luna iunie a anului viitor 40 de ani de existenta, ocazie cu care este posibil sa dezvaluie publicului o versiune de productie a conceptului LRX, prezentat in premiera mondiala la Salonul de la Detroit din 2008.

Noul model ar urma sa devina membrul ecologic al familiei Range Rover, capabil sa reduca media emisiilor in gama britanicilor. Daca speculatiile se vor adeveri, ar trebui sa vedem primele imagini oficiale cu LRX de serie pe 17 iulie 2010, livrarile urmand sa inceapa in primul trimestru al lui 2011.

Primirea calduroasa de care s-a bucurat conceptul LRX pe toate continentele va duce cu siguranta la o versiune de serie foarte apropiata ca design, liniile interioare si exterioare urmand sa fie pastrate.

Pentru a reduce emisiile de carburant, viitorul LRX ar urma sa fie animat de un motor electric pozitionat pe axa spate, anticipat deja de sistemul eTerrain.

Unitatea ar urma sa fie alimentata de un set de baterii litiu-ion care sa o ajute sa functioneze pana la o viteza maxima de 32 de km/h. Resursele elctrice ar urma sa fie completate de un motor conventional, pozitionat transversal, capabil sa puna in miscare axa frontala.

Comentarii (6)

  • Land Rover nu o sa-l apuce anu 2010 ca dau faliment, au pierderi de 1 miliard de euro.Soarta Rover o sa vina si la Jaguar.
    0 7
  • @ gigel Inteligentu' lu' peste prajit
    M-ai spart. =)
    5 1
  • @ gigel
    Si porsche a avut pierdere de 9 miliarde (daca nu ma insel) si tot nu a dat faliment.. Faptlul ca are pierderi nu este tot.

    Eu zic ca falimentul la o fabrica de masini vine cand nu mai au succes modelele sale ani consecutive (la Land Rover nu cred ce ar fi cazul). Un exemplu ar putea fi HUMMER, care pana la urma urmei poate o sa aiba noroc cu chinezii, dar altfel ar da faliment.
    3 0
  • Dacia?
    Heei!? Mi de pare mie sau, din perspectiva asta, LRX-ul chiar seamana cu Dacia Duster Concept ?:) Ma refer la linia farurilor, inclinarea grilei fata, chiar si spatele, cu exceptia triplei de pe spate. Intrebam, nu aruncati cu pietre :-s
    2 3
  • stefan88u
    duster
    @ 8hz..asa zic si eu...:)
    1 0
  • Alo Mirica,
    Domnu "REDACTOR", de unde ai scos asta cu ''40 de ani de existenta'', nu cumva 61 de ani?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru