Mercedes GLC ameninţă supremaţia lui BMW X1

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.06.2010
Mercedes ar putea lansa în următorii patru ani un model botezat GLC, capabil să se bată cu actualul BMW X1. SUV-ul sportiv ar putea împrumuta platforma modelelor A şi B-Klasse.

Mercedes se pregăteşte să introducă pe piaţă un model complet nou, impulsionat de succesul comercial obţinut de rivalii de la BMW cu X1. Modelul este aşteptat să se numească GLC şi să apară pe stradă în 2014.

Constructorul din Stuttgart va folosi platforma viitoarelor A şi B-Klasse pentru a dezvolta un SUV cu alură de coupe, capabil să pună în pericol X1. Folosirea platformei unor modele mici şi compacte ar presupune că viitorul GLC va oferi publicului tracţiune faţă, completată eventual, pe versiunile de top, de o tracţiune integrală 4Matic. Este puţin probabil însă, pentru că un competitor de talia lui X1 ar trebui sa dispună de propulsie posterioară.

Sub capotă vom regăsi motorizări bine cunoscute din gama Mercedes. Principala versiune diesel va fi GLC 220 CDI cu motor de 2.1 litri şi 170 de cai putere, în timp ce benzina de bază va fi asigurată de motorul cu patru cilindri de 1.8 litri şi 204 cai putere (GLC 250 CGI). Gama va fi completată şi de alte motorizări, împrumutate de la fraţii C şi E-Klasse.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • @ Automarket
    Mercedes GLC va fi un concurent pentru BMW X1 si Audi Q3
    Acest model va concura BMW X1 si viitorul Audi Q3, nicidecum BMW X6 !
    10 0
  • stiti ce pare interesant?bmw au cam inceput sa dea tonu ...si apoi restul..................se conformeaza ca....na asta e...numai ca atunci cand merc va aduce ceva ce va putea probabil bate ixul 6....bmw deja vor pune bazele promovarii altui model....si asa...vor fi tot inainte.am inteles ca si audy urmaresc detronarea acestei legende...care fie ca place fie ca nu....e o.........LEGENDA
    7 7
  • Alfa Romeo : Rivalul nostru principal este VW si nu Audi sau BMW !
    Alfa Romeo CEO Harald Wester a declarat intr-un interviu ca Alfa Romeo si-a revizuit strategia de viitor, astfel incat principalul concurent al marcii din Milano va fi marca VW si nu Audi sau BMW ( http://www.autoblog.it/post/27875/alfa-romeo-e-maserati-harald-wester-illustra-le-prossime-strategie ) . Prin aceasta noua strategie, Alfa Romeo spera sa vanda in 2014 aprox 500,000 de unitati fata de 100,000 cat a vandut Alfa Romeo in 2009 . Daca acest plan foarte ambitios va fi ratat de Alfa Romeo, scenariul cel mai plauzibil l-a scris publicatia germana Capital vinerea trecuta cand a scris ca VW nu a renuntat la ideea de a cumpara Alfa Romeo ( http://www.capital.de/unternehmen/automobilindustrie/:Wolfsburger-Markenreich--VW-umschmeichelt-Alfa-Romeo/100031166.html?p=1 ) .
    5 3
  • serios
    re @uan
    ce face bmw ? da tonul? in ce an s-a inceput productia lui ML? dar cea a lui CLS?
    8 7
  • newman
    new
    Vrei SUV??? Uita-te la acesta: http://shadowhawkvehicles.com/hawks/interior
    2 8
  • Victor
    GLC
    Io cred k Duster le da clasa la toate =))))))))))) ce mai tampenie si asta cu suvurile astea pitice,daca vrei un suv iti asumi faptul k o sa fie ceva mai greu de parcat dct un Matiz sau Smart si ca o sa iti si consume mai mult dar in schimb ai mai multa siguranta,spatiu(bine mie nu imi plac suv urile),asa cu piticaniile astea ce faci??mai bine iti iei dracu ceva de clasa medie sau asa si mai ales ca incep sa le faca fara tractiune intergrala
    2 7
  • foarte bine k sa nu mai vad bazaconia de X1 care are porbagaj k de sandero.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru