Mitsubishi plănuiește o versiune hot a viitorului model Mirage

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 04.06.2012
În ciuda faptului că Mitsubishi a închis porțile diviziei Ralliart, viitorul model Mirage va avea o versiune sportivă.

Au trecut aproape doi ani de când Mitsubishi a închis divizia Ralliart. Aceasta era responsabilă cu versiunile performante ale modelelor din gama producătorului nipon. Așa că foarte multă lume a crezut că nu vom mai vedea vreodată un Mitsubishi foarte puternic. 

Un zvon din Japonia spună însă că Mitsubishi nu a renunțat de tot la fabricarea de automobile sportive. Se pare că producătorul japonez lucrează la o versiune hot a viitorului model Mirage, înlocuitorul actualului Colt. Și se pare că această versiune va purta denumirea de Mirage Evo.

Nimic nu este încă oficial, dar dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate atunci Mitsubishi Mirage Evo va fi probabil propulsat de un motor turbo cu trei cilindri de 1.5 litri. Puterea va fi undeva în jurul cifrei de 150 CP. Pentru a fi demn de sigla Evo, modelul Mirage va fi pus la dietă pentru fi mai ușor decât versiunile normale. Mirage Evo ar trebui să cântărească aproximativ 900 kg. 

La nivel optic, viitorul hot hatch de clasă mică se va distinge de suratele normale printr-un kit de caroserie, jante mai mari și spoilere modificate.

Dacă Mirage Evo primește aprobare, acesta va intra în producția de serie undeva în 2013.

Mirage este noul model de clasă B al constructorului japonez Mitsubishi și see comercializează deja în Japonia. Vânzările pe piața europeană va debuta la începutul anului viitor.

Via | leftlanenews

Comentarii (4)

  • in sfarsit o stire
    foarte discreti cei de la mitsubishi, doar la 3-4 luni mai vezi scriindu-se ceva si despre japonezi.
    10 1
  • chuck norris
    nu-i rea
    mithubishi face masini foarte bune dar unu din putinele mitsubishiuri proaste este i-miev.Mirage asta crede e mai bun decat vw polo.
    8 2
  • chuck norris
    mitsubishi
    o versiune hot ar fii o idee buna
    6 0
  • not identity
    I
    O idee foarte buna.Modelul asta arata mult mai bn ecat ''Colt''.Cei de la Mitsubishi,produc niste masini f rezistente,care sunt capabile sa strabata tot felul de drumuri,nu-i de mirare ca sunt cele mai alese la raliuri.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru