Nou motor pe Mondeo: 2.2 TDCi 175 CP

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Mondeo primeste o noua varianta de motorizare turbodiesel, foarte abordabila ca performante si consum.

Esential

175 cai putere are noul motor de pe Mondeo
6.2 litri/100 km este consumul versiunii 2.2 TDCi.

Ford a anuntat ca Mondeo va primi in gama un nou motor interesant. Este vorba de o unitate turbodiesel TDCi cu patru cilindri de 2.2 litri care scoate 175 de cai putere si 400 Nm. Cuplul poate creste insa la 420 Nm cu ajutorul functiei Overboost, care gestioneaza turbina separat pentru a permite un suprlus de cuplu in caz de nevoie. In ceea ce priveste performantele, motorul lui Mondeo reuseste o viteza maxima de 223 km/h si un consum mediu de 6.2 litri/100 km.

Nu este o premiera absoluta in industrie, noul motor fiind acelasi cu cel de 170 de cai utilizat de grupul PSA Peugeot-Citroen si de Fiat. In urmatoarea perioada, TDCi-ul de 2.2 litri va aparea si pe S-Max si pe Galaxy.

Sursa | Autoblog.it

Taguri: Ford, Galaxy, Mondeo, S-Max

Comentarii (4)

  • dragosh hummerro
    care 6,2 litri?
    la ce?pe axa unei masini, sau pe suta de km data in 2...pe 50 de km...meyy...eu am un 1,8! are 15.000 de km!consuma in orash intre 9 si 12% si afara intre 4,2(doar la 1450 de rpm in a 5-a dar atat...)si sare brusc la 6 afara pana la 8! consuma f mult masinile...sper sa nu am vreo buba la ea sa ma fac de ciocolata...dar consuma ENORM! am avut un 307 din 2006!respectele mele...cat scrie pe bord, atat consuma! pun in fuord de 50 de lei si fac cam 160 de km in orash(intre 140 si 180)!si nu trag de masina!e de familie...nu de raliu!oricum...enrom de mult!iar calculatorul de bord...da...el indica cat trebuie, cat ar trebui sa consume mai bine zis!plus ca ei fac testul la consum(producatorii) cu 2 drumuri afara, 1 orash impartit la 3, adaugat acel 120 sau 140 de km/h si dar in 2 parca...nu doar orash...sau doar exterior...nu!oricum...dc mai are cineva prob asta sa imi spuna si mie...cei de la ford fac misto de mine!si nu conduc ca un ghiolban...oricum...no comment! Numai Bine!
    0 1
  • cristi
    te contrazic dragos
    si eu am un ford mondeo 1.8 tdci 125 cp si sunt super multumit deconsum atat in oras cat si in afara....pot sa spun chiar ca in oras imi consuma mai putin decat matizul(care imi ia si 8.5-9)......in afara consuma destul de bine adica 4.5--5---5.5---6 in fct de cum mergi cu ea, stii la drumurile noastre si la traficul de la noi daca stai sa depasesti toate masinile pe care le ajungi din urma sunt convins ca iti consuma cat spui......si inca 8un aspect important.......daca ai 15000 ce ulei ai pus in masina ???...pentru ca te rog sa ma crezi la mine chiar s-a simtit ca am pus ulei castrol(este castrol special de forduri)
    0 1
  • tutulea
    ford
    salutce fel de castrol ai pus?5w 30?cu ce specificatie?cumva a1 b1?ca asta e recomandata de fordpoate ma poti ajutamc
    0 1
  • cornel
    clarificari
    1. Consumul de 6.2 este mixt adica si urban si oras2. consumul in oras depinde... de care oras. daca stau sa ma uit pe alte consumuri de la posesori de ford, un consum de 10% in aglomeratie din bucuresti este normal. iar daca cristi zice ca ii consuma mai putin, poate circula prin valenii de munte care poate au si ei un semafor in tot orasul.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru