Noul Nissan Juke a salvat 3000 de locuri de munca

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Angajatii uzinei din Sunderland iubesc noul Juke, in ciuda designului controversat. Crossover-ul compact a salvat 1000 de joburi in cadrul uzinei britanice si 2000 in randul furnizorilor.

Esential

187 de cai putere dezvolta cel mai puternic motor instalat pe Juke.

Desi nu a fost pe placul multora, fiind criticat pentru designul nonconformist, Nissan Juke va fi cu siguranta iubit de muncitorii uzinei din Sunderland, Marea Britanie. Modelul dezvaluit la Geneva va salva 1000 de locuri de munca la uzina britanica Nissan si inca 2000 de slujbe in cadrul furnizorilor constructorului japonez.

Desi in cadrul fabricii se mai produce si Qashqai, efectele crizei economice ar fi dus la eventuale disponibilizari daca nu s-ar fi introdus micul crossover.

Juke isi propune sa fure din clientii pietei compacte, care isi doresc un vehicul mai putin traditional. O sursa neoficiala, sustinea recent ca Juke se vrea o alternativa dinamica pe segmentul compact si chiar sub-compact.

Gama de motorizari va dispune de o unitate de 1.6 litri si 113 cai putere, similara cu cea regasita pe Note, dar si un diesel de 1.5 litri dCi. Varful de gama va fi asigurat de o varianta turbo a motorului pe benzina de 1.6 litri, care dezvolta pana la 187 de cai putere.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru