Obama vrea doar maşini ecologice pentru guvernul american

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.04.2011
Barack Obama, preşedintele SUA, a declarat recent că îşi doreşte ca începând cu 2015 toate maşinile achiziţionate de guvern să folosească combustibili alternativi.

Obama continuă eforturile sale de reformare a industriei energetice din Statele Unite şi anunţă o nouă măsură importantă. Potrivit preşedintelui, guvernul SUA va cumpăra doar automobile alimentate cu carburanţi alternativi, începând cu anul 2015.

Deşi decizia nu va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte reducerea emisiilor, ea se vrea a fi un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze toţi americanii. În plus, va fi un imbold pentru planul americanilor de a restructura sectorul energetic.

Obama vrea ca până în 2025 să reducă cu o treime importurile de petrol din Statele Unite, bazându-se în primul rând pe rezervele proprii, dar şi pe reducerea consumului mediu în rândul maşinilor care circulă pe şoselele din America.

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Detroit a dovedit tutror că se fac progrese mari în ceea ce priveşte reducerea emisiilor şi consumului de carburant. Constructorii caută să se adapteze reglementărilor tot mai stricte, care par să le depăşească pe cele din Europa.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • LLCoolJ
    Titlul stirilor
    Ce se intampla cu titlurile articolelor?! Au cam scapat de sub control.
    Imi parea ca e un site obiectiv care prezinta intr-o maniera destul de profesionala articolele!
    Nu treceti la o exprimare atat de colocviala!
    1 4
  • maşinile achiziţionate de guvern să folosească combustibili alternativi.
    alternativ trec pe....motorina :D

    PS...fratilor! e 1 APRILIE...e caternica, bascalie, zeflemea....
    3 0
  • Obama
    Si chiar daca nu ar fi pacaleala de 1 aprilie,tot ar fi justificata cerinta presedintelui SUA,stie el mai bine cand se termina petrolul,nu noi.Razboiul din Libia doar nu este un razboi de independenta,de eliberarea unui popor de sub asuprirea unui tiran,ca si pretext merge praf in ochi! Toate cele bune!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru