Planul de restructurare GM a fost aprobat de catre judecatori

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.07.2009
General Motors a primit permisiunea judecatorilor americani pentru a incepe procesul de restructurare al companiei. Noul GM ar trebui sa fie lansat pana la sfarsitul lunii iulie.

Dupa trei zile de audieri, judecatorii americani au decis sa permita restructurarea companiei General Motors si sa accepte vanzarea bunurilor acestei companii unui investitor sprijinit de guvernul american. Astfel, statul va detine 60% din actiunile General Motors, reprezentand marcile Cadillac si Chevrolet, iar datoriile companiei vor fi lichidate in masura posibilitatilor. Judecatorul Robert Gerbert a evaluat circa 850 de obiectii la restructurarea GM, dar le-a considerat pe acestea invalide dupa ce a cantarit cu atentie situatia.

Noul GM va fi lansat la mijlocul lunii iulie, cu aproape 60 de zile inainte de termenul prevazut de Barack Obama. Compania restructurata nu va mai avea datorii fata de creditori, furnizori si fondurile de pensii ale fostilor angajati General Motors. In schimb, sindicatul United Auto Workers va detine 17.5 procente din actiunile companiei, iar Canada va detine si ea 11.7 procente din capitalul companiei GM restructurate.

Via | Drive.au

Comentarii (2)

  • george
    VIITOR LUMINOS
    Cu statul actionar majoritar, va primi GM mult mai multi bani decat pot managerii sa risipeasca...
    1 1
  • "Comrade Obama makes Castro look convservative".
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru