Ghosn: "N-am ezitat nicio clipă să refuz şefia General Motors"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.09.2010
Şeful Alianţei Renault-Nissan a confirmat zvonurile care anunţau faptul că i-a fost propus postul de director al concernului General Motors şi a specificat că a refuzat din prima oferta respectivă.

Într-un interviu recent pentru Bloomberg, Carlos Ghosn a anunţat că nu a ezitat niciun moment să refuze oferta de a deveni şeful General Motors. Brazilianul a declarat că oferta americanilor a fost „graţioasă”, dar că acest lucru însemna să părăsească Alianţa Renault-Nissan şi lucrul respectiv ar fi fost „perturbator şi neloial” pentru compania respectivă. Oferta respectivă a fost făcută în 2009, când industria auto a trecut prin cea mai gravă criză a industriei auto.

Ghosn a menţionat faptul că a primit oferta respectivă în 2009 de la Steven Rattner, şeful echipei responsabile de reorganizarea GM şi Chrysler Group. Şeful Nissan-Renault mai discutase în trecut cu oficialii GM despre o potenţială fuziune. Mai precis, Rick Wagoner, fostul şef al General Motors, a discutat cu Ghosn în 2006 despre fuziunea respectivă. Carlos Ghosn a declarat că vede beneficiile potenţiale ale alianţei dintre General Motors şi un alt producător mare de automobile, dar nu a specificat dacă se referea la concernul Renault-Nissan.

În ceea ce priveşte o alianţă cu GM, Carlos Ghosn consideră că parteneriatul ar avea succes doar dacă ambele părţi ar dori acest lucru.

Cu toate acestea, brazilianul consideră că potenţialul unei reţete de succes este colosal. Şeful Alianţei Renault-Nissan a infirmat zvonurile care anunţau că i-a fost oferit un post de conducere în cadrul Tata Motors.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • razvanis
    a delcarat?
    "Şeful Alianţei Renault-Nissan a declarat zvonurile care anunţau că i-a fost oferit un post de conducere în cadrul Tata Motors."

    A confirmat sau infirmat era corect nu ?
    1 0
  • @razvanis
    Corect.
    Mulţumim pentru sesizare.
    0 1
  • Ghosn
    Nenea asta e bun . Dar ar fi si mai bun daca ar face ceva schimbari in cadrul departamentului de design al grupului Renault.
    4 0
  • george
    STIA CE BALAMUC E LA GM
    Doar nu era nebun sa-si bage carnea-n saramura aiurea...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru